Carrièreswitch: Lens ontdekkingsreis van horeca naar online marketing
Len (23) werkte vanaf zijn 13e in de horeca. Ondanks een opleiding in deze sector en ervaring bij verschillende werkgevers, vond hij nooit echt zijn draai. “Het was een droom om mijn eigen restaurant of strandtent te hebben, maar ik realiseerde me dat dit
talento loopbaancoaching loopbaancoach job coach job coaching nijmegen arnhem carriereswitch

Len (23) werkte vanaf zijn 13e in de horeca. Ondanks een opleiding in deze sector en ervaring bij verschillende werkgevers, vond hij nooit echt zijn draai. “Het was een droom om mijn eigen restaurant of strandtent te hebben, maar ik realiseerde me dat dit niet zomaar zou lukken. Uiteindelijk wílde ik het ook niet meer: ik had het gevoel dat ik iets nieuws moest gaan doen. Maar wat?”

Wat maakte dat je op zoek ging naar een nieuwe droom?

“Na de middelbare school begon mijn horeca-avontuur met een duidelijk doel voor ogen. Ik zag het helemaal voor me: een fijne strandtent waar ik samen met mijn team iets moois op kon bouwen. Veel horeca-werkgevers zijn namelijk erg stroef en geven hun werknemers weinig ruimte. Dat wilde ik anders doen. Maar uiteindelijk vervaagde die droom: ik vond de horeca niet meer zo leuk als eerst.”

Dacht je toen meteen: ik heb coaching nodig?

“Ik dacht: ik moet me om laten scholen tot iets anders. Maar uit gesprekken met verschillende scholen kwam eigenlijk niets concreets. Ik wist gewoon niet wat ik leuk vond! Dus toen ben ik op zoek gegaan naar een loopbaancoach die me verder kon helpen en Arnaud sprong er echt uit. Zijn rustige benadering en manier van denken spraken me enorm aan.”

Wat waren de belangrijkste inzichten tijdens je coachingstraject?

“Tijdens de sessies met Arnaud kreeg ik opdrachten die me hielpen om mijn negatieve gedachten om te zetten in iets positiefs. Vooral de opdracht waarin ik mijn kwaliteiten herontdekte, heeft me enorm geholpen. Ik zat al zó lang in de horeca, dat ik vergeten was waar ik goed in was en wat ik leuk vond. Het was verfrissend om dit weer helder te krijgen door zowel positieve als negatieve ervaringen bij eerdere werkgevers op een rijtje te zetten, en mijn omgeving om input te vragen. Ik kwam tot het belangrijke besef dat werkplezier voor mij heel belangrijk is.”

Hoe kwam je uiteindelijk tot de overstap naar online marketing?

“In eerste instantie kwamen we op doorgroeien tot hotelmanager of iets met muziek, omdat ik vroeger DJ was. Maar na de kwaliteitenopdracht realiseerde ik me dat online marketing beter bij me past. De vacatures die ik vond, waren namelijk van werkgevers die écht goed leken: zij hadden werkplezier hoog in het vaandel staan. En dus begon ik met een verkorte opleiding om de basis van online marketing te leren. Ik begin binnenkort al met mijn nieuwe baan!”

Wat spannend! Hoe vind je het, die switch naar een heel ander vakgebied?

“Ik vind het heel spannend om de stap te maken en na al die jaren te stoppen in de horeca. De grootste uitdaging was de onzekerheid over mijn gebrek aan ervaring in online marketing. Gelukkig stelde mijn nieuwe werkgever me gerust: bijna niemand had ervaring toen ze daar begonnen, en ze zorgen voor een goede opleiding. De gedachte dat ik eindelijk avonden en weekenden vrij heb, maakt de overstap nog aantrekkelijker.

Muziek blijft mijn passie en misschien ga ik daar in de toekomst meer mee doen, maar voor nu ben ik blij met waar ik sta. De carrièreswitch heeft me de kans gegeven om nieuwe dingen te ontdekken en de balans te vinden die ik in de horeca nooit vond.”

Heeft coaching jou veranderd?

“Ja, zeker! Ik leerde om anders te denken en mijn gedachten positiever te benaderen. Hierdoor heb ik niet alleen een nieuwe carrière gevonden, maar ook meer rust in mijn hoofd. Coaching van Arnaud heeft me geholpen een fijnere werkplek te vinden.”

Wat zou je anderen aanraden die overwegen om te switchen van carrière?

“Ik ben heel blij met mijn keuze om een coach in te schakelen. Arnaud is van de psychologische coaching, waar ik in eerste instantie weinig mee had. Maar hij liet me goed zien hoe je je gedachten kunt omzetten en dat heeft ontzettend goed geholpen. Het maakt niet uit waar je uiteindelijk voor kiest, zolang je maar een bewuste keuze maakt. Dat geeft rust!

Uitgelicht

Carrièreswitch: Lens ontdekkingsreis van horeca naar online marketing

Len (23) werkte vanaf zijn 13e in de horeca. Ondanks een opleiding in

Reageren op kritiek: geef je grens aan in 6 stappen

We worden allemaal weleens gekwetst op de werkvloer. Zo ook Fleur (32), die

Blogs ontvangen?

Schrijf je hier in en ontvang mijn tips en blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken en keuzes maken in je mailbox!

Volg ons

Deel deze blog!

delen op facebook
delen op linkedin