Werkwijze

Zo werk ik

Voordat we starten met het waarmaken van je dromen, maken we eerst kennis tijdens een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Zo ervaren we gelijk of er een klik is. Wel zo prettig, toch?

First things first: kennismaken (met koffie)

In dit gesprek staan we uitgebreid stil bij jouw hulpvragen, twijfels en dilemma’s. Vervolgens vertel ik hoe het coachingstraject eruit gaat zien en wat je van mij kunt verwachten. Natuurlijk bespreken we ook samen de financiële zaken. Mijn doelstelling is om loopbaancoaching voor iedereen financieel toegankelijk te maken. Dat komt wel goed.

Tip: je mag ook met hondenkluifjes betalen als je wilt. Is kantoorhond Rosie gek op!

Hoe lang duurt een loopbaancoachtraject?

Elk loopbaantraject is op maat. Jouw specifieke vragen bepalen de duur en het . Maar om je een idee te geven: denk aan ongeveer 6 tot 7 sessies in een periode van ongeveer 3 maanden.

wat doet een loopbaancoach?

Het echte werk: we beginnen met de oplossing

Ja, je hoort het goed! Ik ben groot fan van oplossingsgericht coachen.. Dat betekent dat ik samen met jou kijk naar wat jij nodig hebt. Zo komen we snel tot de beste oplossing. Geen standaardtrajecten, dus, maar een persoonlijke benadering en alles geheel op maat. Jij staat centraal, niet het proces.

Klinkt dit als muziek in je oren? 

Durf te dromen!

Als onderdeel van mijn werkwijze

Daarna gaan we natuurlijk op zoek naar antwoorden. Hoe? Ik laat je vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf kijken. Met diverse opdrachten zet ik je brein aan het werk om tot creatieve ideeën te komen. Ik stel veel vragen, die je aan het denken zetten en luister goed naar je antwoorden. Zo doe je nieuwe inzichten en frisse ideeën op. En durf je steeds meer te dromen over werk dat wél heel goed bij je past!

Denkpatronen doorbreken is natuurlijk hartstikke moeilijk, want in het dagelijks leven word je constant beïnvloed door familie, vrienden en je omgeving. Toch is het belangrijk om terug te gaan naar wie je werkelijk bent! Want alleen jij weet wat werkelijk bij je past. Durf daar dus ook voor te kiezen, zónder al te veel invloeden van buitenaf. Want als je iets doet waar je blij van wordt, straal je dat ook uit. Iets wat een toekomstige werkgever óók heel belangrijk vindt!

werkwijze
Unsplash-rikki-chan-122572

Ja, maar…

Maar ja, zodra je weer durft te dromen, wordt er iemand anders wakker in je hoofd. Je kritische ik. Je herkent dit stemmetje al snel door de bekende tegenwerpingen: ‘Ja, maar wie zegt dat dit de juiste keuze is? Wie zegt dat ik over een half jaar niet weer verveeld raak? Wie zegt dat ik dit wel kan en er geld mee kan verdienen?’

Hoe jammer is het als je door dat stemmetje elk tof idee gelijk weer in de prullenbak werpt? Met een aantal opdrachten uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en positieve psychologie, zorgen we er samen voor dat jij blijft geloven in je dromen en je kritische ik niet meer zo serieus neemt. Waardoor je uiteindelijk je droompad weer kunt volgen.