Generatie EI – Rosa Surachno

Generatie Ei / 200 pagina’s / Lev / 2017

In een erg positief daglicht staan we niet, generatie Y (geboren tussen 1985 en 2000). We zouden lui zijn en onszelf overschatten. Maar dat is een vertekend beeld: ze willen juist iets van hun levens maken, terwijl het erg moeilijk blijkt om te kiezen uit een teveel aan mogelijkheden.  Rosa Surachno, die net als vele anderen overspannen raakte door haar drukke bestaan, dook in dit onderwerp. Ze zocht uit waarom Generatie Y zoveel last heeft  van hoge verwachtingen en prestatiedruk, maar bovenal waarom zij  zichzelf niet de ruimte geven om fouten te maken.  En het resultaat is dit leuke, praktische (hand)boek voor de generatie die meer dan ooit behoefte heeft aan houvast.

P.R.I.M.A is perfect – Astrid Davidzon

Prima is perfect / 192 pagina’s / Van Duuren Media BV /2016

Ik ben erg onder de indruk van dit (werk)boek over perfectionisme. Helder, inspirerend, en het zet aan tot doen! Perfectionisme lijkt op korte termijn veel voordelen op te leveren maar dan fop jij jezelf. Perfectionisten zijn namelijk gedoemd vroeg of laat vast te lopen in hun leven. Ze hebben veel last van stress, faalangst en dwangmatig denken en ontwikkelen daarmee allerlei samenhangende lichamelijke en geestelijke klachten, zoals paniekaanvallen of zelfs een burn-out. Als je dit voor wilt zijn, dan raad ik je sterk aan dit (werk)boek direct aan te schaffen.

Denk wat je wilt doe wat je droomt – Gijs Jansen

Denk wat je wilt doe wat je droomt / 129 pagina’s / Thema / 2013

Wat een feest is dit boek! We denken wat af in ons leven, en het brengt ons vaak nergens. Niet zo gek ook; ongeveer 70% van onze gedachten zijn negatief.  Het is een praktisch (werk)boek voor wie af wil van zijn negatieve denkpatronen en meer persoonlijke voldoening uit zijn leven wil halen.

Het dertigers dilemma – Nienke Wijnants

Het dertigers dilemma / 225 pagina’s / Bert Bakker / 2011

Het dertigers dilemma wordt vaak in verband gebracht met de enorme hoeveelheid keuzes die hoogopgeleide mensen tussen 25 -35 jaar voorgeschoteld krijgen. Dit heeft twijfelen, piekeren en  keuzestress tot gevolg. Als je alles wil weten over je leeftijdsgenoten en de carrière dilemma’s, lees dan zeker dit meesterwerk.

Werkplezier – Luc Mutsaers

Werkplezier / 174 pagina’s / Thema Uitgeverij / 2007

Inspiratievol en zeer pragmatisch handboek vol adviezen, tips en ideeën over hoe jij jouw werkplezier kan vergroten.

Kies en ze kiezen jou – Judith Webber

Kies en ze kiezen jou / 225 pagina’s / Bert Bakker / 2011

Om (eindelijk) iets te veranderen aan je onplezierige werksituatie zal je keuzes moeten maken. Het boek van Judith Webber gaat je hierbij zeker op korte termijn op weg helpen. Enthousiast, bondig en zeer toegankelijk geschreven.

De wet van Snuf (wat je geeft, krijg je terug) – Jos Burgers

De wet van Snuf / 160 pagina’s / Van Duuren Management / 2014

Geweldig boek om alles te weten te komen over klantgerichtheid. Hoe bedien jij je interne, dan wel externe klanten? Wat zijn hun behoeften, en hoe speel je daar op in? Jos Burgers is pragmatisch en schrijft op een luchtige en humorvolle manier.

Waarom luister je niet? – Jean-Pierre van de Ven

Waarom luister je niet? / 199 pagina’s / ambo anthos / 2015

Helder communiceren. Het lijkt zo simpel maar dat is het helemaal niet. Hoe kom je nu echt met elkaar in gesprek en blijf je in gesprek? En hoe kun je gezamenlijk bedachte oplossingen vervolgens in praktijk brengen zonder elkaar verwachtingsvol aan te kijken? Lekker concreet boek voor iedereen die in verbinding wil komen met de je partner, collega of vrienden.

De wet van de vuilniswagen – David Pollay

De wet van de vuilniswagen / 277 pagina’s / Spectrum / 2011

Veel mensen zijn net een vuilniswagen; ze lopen rond met negativiteit, woede, irritatie en teleurstellingen. Deze vuilniswagens storten graag hun vuilnis bij anderen. Hoe vaak neem jij hun vuilnis op of stort jij bij andere mensen? Stop ermee!

In dit boek krijg je tips en opdrachten aangereikt hoe jij je beter leert wapenen tegen de vuilstort van anderen.

Leef!…zoals je eigenlijk zou willen – Gijs Jansen

Leef!…zoals je eigenlijk zou willen / 138 pagina’s / Thema / 2008

Iedereen ervaart tekortkomingen bij zichzelf. Je vindt jezelf te dik,  je voelt je soms niet goed genoeg, of je bent bang door de mand te vallen. Omgaan met deze negatieve gedachten kost onnodig veel tijd en energie.

Hoe leer je met deze gedachten om te gaan? Het boek Gijs Jansen geeft je veel concrete en praktisch handvatten om je leven anders te beleven. Gijs Jansen is specialist in de ACT-methode. Niets zweverig aan. Juist een heel pragmatische en wetenschappelijk bewezen succesvolle aanpak!

 

Gratis inspiratie?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Weg Droom!

‘Pats, boem! Daar lag ik dan op Goede vrijdag, op de grond met mijn racefiets. Ik voelde een pijnscheut van mijn heup naar mijn tenen trekken en dacht: ‘Ah nee?! Het zal toch niet waar zijn? Toch niks gebroken?’ Mijn linkerbeen kon ik amper optillen. Wonderbaarlijk kreeg ik het voor…’

Lees meer >

Ben jij ook zo snel boos?

‘Vanmorgen werd mijn dochter Marijn (3 jaar) rond 03.45 uur wakker. Ze huilde en ik sprong al mopperend uit bed. Een samenvatting van mijn gedachten op dat moment: ‘Jeetje, wat nu weer? Marijn, ga slapen want papa moet morgen werken.’ Ik besef me nu dat deze gedachten een grote rol…’

Lees meer >

Niet op je nagels bijten!

‘Gecoachte Mirthe (26) overkwam het volgende: Ze solliciteerde op een vacature, voldeed aan de gestelde eisen en werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek gaf ze netjes antwoord op de vragen en naderhand had ze er een goed gevoel over. Een week later ontving ze een mail met een…’

Lees meer >

Psst..gratis inspiratie?

Schrijf je hier in, en ontvang mijn blogs over zelfvertrouwen, dromen waarmaken, keuze maken, perfectionisme en meer..