Boekentips

Hieronder vind je een aantal boekentips waarvan ik denk dat ze je op weg helpen om weer die twinkeling in je ogen te krijgen als je denkt aan je werk. Ze geven je inspiratie, hulp en inzichten!

boekentips
loopbaancoach loopbaanbegeleiding nijmegen arnhem

Fokking druk

216 pagina’s /Spectrum / 2018
Super interessant boek als je merkt dat jij je over de kop werkt. Thijs Launspach legt helder uit wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Thijs is zelf ook een Millennial en weet dus wat je nodig hebt: praktische informatie en opdrachten om stress het hoofd te bieden.

Minder Druk

213 pagina’s / Kosmos / 2019
Lekker pragmatisch boek als je meer wilt weten wat je nu kan doen om minder druk en dus minder (werk)stress te verlagen. Noot. maar liefst driekwart van de jongeren van 16 tot 25 jaar kampt met stress en burn-outklachten. Hoge prestatiedruk, social media, studieschulden en aan het perfecte plaatje willen voldoen zijn mogelijke oorzaken. Hoe krijgt deze kwetsbare groep meer energie, zodat een burn-out kan worden voorkomen of genezen?
https://www.youbedo.com/boeken/generatie-ei-9789400507654

Generatie Ei – Rosa Surachno

200 pagina’s / Lev / 2017
In een erg positief daglicht staan we niet, generatie Y (geboren tussen 1985 en 2000). We zouden lui zijn en onszelf overschatten. Maar dat is een vertekend beeld: ze willen juist iets van hun levens maken, terwijl het erg moeilijk blijkt om te kiezen uit een teveel aan mogelijkheden. Rosa Surachno, die net als vele anderen overspannen raakte door haar drukke bestaan, dook in dit onderwerp. Ze zocht uit waarom Generatie Y zoveel last heeft van hoge verwachtingen en prestatiedruk, maar bovenal waarom zij zichzelf niet de ruimte geven om fouten te maken. En het resultaat is dit leuke, praktische (hand)boek voor de generatie die meer dan ooit behoefte heeft aan houvast.

Prima is perfect – Astrid Davidzon

192 pagina’s / Van Duuren Media BV /2016
Ik ben erg onder de indruk van dit (werk)boek over perfectionisme. Helder, inspirerend, en het zet aan tot doen! Perfectionisme lijkt op korte termijn veel voordelen op te leveren maar dan fop jij jezelf. Perfectionisten zijn namelijk gedoemd vroeg of laat vast te lopen in hun leven. Ze hebben veel last van stress, faalangst en dwangmatig denken en ontwikkelen daarmee allerlei samenhangende lichamelijke en geestelijke klachten, zoals paniekaanvallen of zelfs een burn-out. Als je dit voor wilt zijn, dan raad ik je sterk aan dit (werk)boek direct aan te schaffen.

Denk wat je wilt doe wat je droomt – Gijs Jansen

129 pagina’s / Thema / 2013
Wat een feest is dit boek! We denken wat af in ons leven, en het brengt ons vaak nergens. Niet zo gek ook; ongeveer 70% van onze gedachten zijn negatief.  Het is een praktisch (werk)boek voor wie af wil van zijn negatieve denkpatronen en meer persoonlijke voldoening uit zijn leven wil halen.

Twintigerstwijfels & dertigersdilamma’s – Nienke Wijnants

280 pagina’s / Bert Bakker / 2019
De Millennials worden wordt vaak in verband gebracht met de enorme hoeveelheid keuzes die zij, de hoogopgeleide mensen tussen 25 -35 jaar,  voorgeschoteld krijgen. Dit heeft twijfelen, piekeren en  keuzestress tot gevolg. Als je alles wil weten over je leeftijdsgenoten en de carrière dilemma’s, lees dan zeker dit meesterwerk.

Werkplezier – Luc Mutsaers

174 pagina’s / Thema Uitgeverij / 2007
Inspiratievol en zeer pragmatisch handboek vol adviezen, tips en ideeën over hoe jij jouw werkplezier kan vergroten.