Perfectionisme coaching

Werk je hard maar ervaar je geen voldoening omdat je niet tevreden bent met het eindresultaat? MOET je heel veel van jezelf? Leg je de lat te hoog en ervaar je stress? Ben je bang de verkeerde keuzes te maken en te falen?

Niet zo gek: onze prestatiemaatschappij is de aanjager voor een ongezonde vorm van perfectionisme. Ook de ideaalbeelden op sociale media werken hier aan mee. We slaan door in het najagen van het perfecte leven met een perfecte baan, relatie, huis, lichaam en/of vakantie..

Deze prestatiedruk brengt heel veel stress en je zelfvertrouwen gaat er dan onder gebukt. Het gevolg? Je kunt allerlei samenhangende lichamelijke en geestelijke klachten ontwikkelen, zoals paniekaanvallen of zelfs een burn-out.

Deze thema’s komen verhoudingsgewijs veel voor bij mijn doelgroep twintigers en dertigers. Zo ontstond het idee voor een extra specialisme:  perfectionisme coaching.

Perfectionisme coaching

Perfectionisme coaching: hoe gaat dat? 

Vroeg of laat loop je als perfectionist vast als je doorslaat in denken dat je het goed móet doen, de juiste keuzes moet maken en/of het perfecte leven moet nastreven.

Het goede nieuws is dat er veel aan te doen is. Met een aantal praktische opdrachten uit Acceptance and Commitment Therapie (ACT) help ik je je perfectionisme aan te pakken zodat je met meer rust en ontspanning in het leven staat.

Je interne criticus verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en je kunt écht gaan genieten. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

Perfectionisme coaching

Ben jij een perfectionist?

Je leest niet voor niets deze pagina over perfectionisme en faalangst. Wellicht ben je al overtuigd, maar als jij jezelf in onderstaande eigenschappen herkent, dan weet je het zeker: ik ben een perfectionist!

  • Je wilt graag alles onder controle hebben;
  • Faalangst, daar heb ik soms last van;
  • Je hebt alleen oog voor wat niet goed gaat;
  • Mijn zelfvertrouwen is laag;
  • Een compliment is niet aan mij besteed;
  • Je vergelijkt jezelf voortdurend met anderen;
  • Je stelt taken uit omdat je bang bent niet te voldoen aan de verwachtingen van jezelf of anderen;
  • Delegeren doe je liever niet;
  • Je stelt onrealistische doelen;
  • Soms ben je net een wandelende vulkaan die vanuit het niets uitbarst.

Maar er is ook goed nieuws!

Stel je eens voor dat je leert omgaan met perfectionisme. Zodat je interne criticus veel minder dominant aanwezig is, je een ontspannen leven leidt, kunt loslaten en écht gaat genieten…

perfectionisme coaching nijmegen