Carrièreswitch: van docent naar zelfstandig Italië reisadviseur
Lees het bijzondere verhaal van de carrièreswitch Robin Robin Prijs-van den Hoek (33). Na een burn-out besloot Robin haar hart te volgen. Ze zegde haar baan op als docent en begon een bedrijf in op maat gemaakte reizen naar Italië. Italië: wie houdt niet

Lees het bijzondere verhaal van de carrièreswitch Robin Robin Prijs-van den Hoek (33). Na een burn-out besloot Robin haar hart te volgen. Ze zegde haar baan op als docent en begon een bedrijf in op maat gemaakte reizen naar Italië.

Italië: wie houdt niet van het land en de verrukkelijke keuken… Jij hebt er zelfs je werk van gemaakt!

“Ja, dat klopt! Mijn bedrijf Particolare Vakanties organiseert (rond)reizen naar Italië voor particulieren en bedrijven. Ik richt me op mensen die naar Italië op vakantie willen, maar geen tijd of zin hebben om alles zelf te regelen. Dat uitzoekwerk neem ik volledig uit handen. Ik spreek de taal, ken het land goed en heb connecties, waardoor ik veel kan betekenen. Eén keer per jaar organiseer ik een groepsreis en ga ik zelf ook mee.”

Een retorische vraag, maar waarom Italië?

“De liefde voor dit land ontstond al vroeg door de vakanties met mijn ouders. Op mijn 17e begon ik met een cursus Italiaans en op mijn 18e leerde ik mijn toenmalige Italiaanse vriend kennen. De verkering ging uiteindelijk over, maar de liefde voor Italië bleef. Het landschap, de mensen en het eten: Italië is voor mij écht het totaalplaatje. Na loopbaancoaching van Arnaud wilde ik iets doen met mijn passie. Daarnaast houd ik van organiseren en zo kwam ik ertoe om vakanties naar Italië te gaan aanbieden.”

Hiervoor was je docent…

“Ja, na het afronden van de Pabo werkte ik een schooljaar in het basisonderwijs. Via een invalpool kwam ik terecht bij een school voor praktijkonderwijs in Nijmegen. Op aanraden van collega’s solliciteerde ik bij een middelbare school voor praktijkonderwijs in Boxmeer. Daar heb ik 5,5 jaar lesgegeven. Toch heb ik me altijd afgevraagd of het werk bij me paste. Ik was nooit écht blij, voelde dat ik misschien iets anders wilde doen. Maar ik wist niet wat.”

En toen zocht je naar hulp in de vorm van coaching?

“Ik was niet bewust op zoek, maar er was wel iets aan de hand. Ik was ongelukkig op mijn werk, zat niet op mijn plek. Uiteindelijk kreeg ik zelfs een burn-out. Toen ik op een dag door de straat van Arnaud fietste, zag ik zijn bakfiets met daarop zijn bedrijfsnaam: Talento Loopbaancoaching. Dat Italiaanse woord triggerde me en ik dacht: “Coaching, waarom ook niet?” Ik had iemand nodig om met me mee te kijken wat er wél bij me zou passen. Om me een zetje te geven bij het maken van beslissingen. Dus al denkende én met een beetje toeval kwam ik bij Arnaud terecht.”

En hoe zag dat coachingstraject eruit?

“We hadden vooral gesprekken over mijn situatie. Arnaud gaf zijn mening, maar hij liet mij vooral ook zelf nadenken. Over mijn denkpatronen en gedrag. En ik kreeg oefeningen mee naar huis. Zo vroeg hij me bijvoorbeeld om per dag 5 dingen op te schrijven die me gelukkig maakten. Ik zat in die tijd helemaal niet lekker in mijn vel en vond dat super lastig. Want ik dacht veel te groot. Arnaud gaf aan dat het ‘m juist zat in de kleine dingen. Zoals de glimlach van je kind. Zo werd ik gecoacht in mijn denkpatronen en het omvormen van negatieve naar positieve gedachten.”

Wat kwam er nog meer voort uit je loopbaancoaching?

“Al snel werd duidelijk dat coaching er niet voor zou zorgen dat ik me beter ging voelen binnen mijn huidige baan. Arnaud heeft me laten inzien dat ik niet hoefde te blijven hangen in het oude. Hij leerde me voor mezelf en mijn eigen geluk te kiezen. Dat leidde ertoe dat ik stopte in het onderwijs en mijn eigen bedrijf ben begonnen.”

Waren er ook dingen aan het coachingstraject die je lastig vond?

“Natuurlijk, waaronder het reflecteren op mezelf. Door coaching merkte ik dat ik negatief dacht en dat was best confronterend. Ook mijn baan opzeggen vond ik doodeng, maar het was wel mijn eigen keuze. En uiteindelijk een heel goede.”

Ja, zijn je carrierèswitch en het ondernemerschap een goede beslissing geweest?

“Absoluut! Naast dat ik van mijn passie mijn werk heb gemaakt, vind ik het heerlijk om eigen baas te zijn. Ik werk vanuit huis en kan het daardoor goed combineren met de zorg voor mijn kinderen (tijdens dit interview is Robin hoogzwanger van haar 4e kindje – red.).”

Wat zou je als laatst aan anderen die twijfelen over hun baan of loopbaancoaching willen meegeven?

“Volg je gevoel en volg je hart. Denk je na over een coach, dan is daar een reden voor. Meestal een bepaalde onvrede. Gun jezelf om uit te zoeken waar die onvrede vandaan komt. Zodat je er iets aan kunt doen.”

Zin gekregen in een vakantie naar Italië? Check hier Robin’s Facebookpagina. Ben je benieuwd of loopbaancoaching iets voor jou is? Neem nu contact met Arnaud op.

Uitgelicht

Zo train je je lefspier

Ken je dat gevoel? Je wil graag iets doen, maar durft het niet.

‘Nee’ zeggen: zo doe je dat!

‘Nee’ staat vaak niet in ons woordenboek. Het is soms lastig om ‘nee’

Mentale rust krijgen: hoe doe je dat?

Doordat we altijd maar ‘aan’ staan, zijn we massaal (dood)moe. Als er constant

Blogs ontvangen?

Schrijf je hier in en ontvang mijn tips en blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken en keuzes maken in je mailbox!

Volg ons

Deel deze blog!

delen op facebook
delen op linkedin