Richard Willems (31)

Ik liep op mijn werk tegen een grens aan: veel stress, kortaf tegen collega’s en klanten, weinig concentratievermogen en ik leverde niet de kwaliteit die mijn werkgever van mij gewend was. Na overleg met de vertegenwoordigster van HR kwam zij met de conclusie dat ik misschien eens met een coach kon praten.

“Coaching…?”, dacht ik bij mezelf… “Zo’n zweverig figuur die dan wat gaat vertellen over dat je rustig adem moet halen en vooral positieve gedachten moet hebben?” Als iemand met een bèta-opleiding en werkzaam in de IT had ik niet echt een positief gevoel bij deze oplossing. Zou me vast alleen maar tijd kosten en wat kunnen zo’n gesprekjes mij nu opleveren? Na aandringen van zowel mijn directe manager als de HR-vertegenwoordigster ben ik toch maar eens wat coaches gaan bellen. Na enkele telefoontjes kwam ik bij Arnaud uit.

Ik had eigenlijk geen idee wat ik daarvan moest verwachten en was nog steeds vrij sceptisch over het hele traject. Arnaud was heel duidelijk tijdens de kennismaking. Over wat hij wilde doen, hoe hij werkt en hoe dat van toepassing kon zijn op mijn situatie. Ook vertelde hij het een en ander over de methodes die hij volgt en waarmee hij werkt. Vooral dat laatste veranderde mijn scepsis in nieuwsgierigheid: dus niet alleen wat kletsen over hoe het gaat, maar een concrete en bewezen methodiek? Dat beviel mij als IT’er al een stuk beter.

Elke twee weken hadden we een sessie met daartussen een setje opdrachten of leesvoer. De hoeveelheid werk was een stuk hoger dan ik vooraf had verwacht, maar juist dat maakte het concreet. De opdrachten waren erop gericht om mij bewust te laten worden van een aantal zaken én om een begin te maken aan een andere manier van denken en doen. Doordat ik daar redelijk veel tijd in moest steken kwam er ook vrij snel concreet resultaat. Dat motiveerde mij vervolgens om ook bij de volgende serie opdrachten weer de gevraagde tijd erin te steken.

De gesprekken met Arnaud waren zeer verhelderend en hebben mij echt geholpen, zowel op werk als privé. Op basis van de opdrachten wist hij elke keer weer wat aan te stippen om verder op in te gaan. De manier waarop Arnaud praat, waarop hij vragen stelt en hoe hij dingen uitlegt hebben me echt geholpen om zaken te bespreken die ik toch veel heb opgekropt de laatste jaren. Ook kantoorhond Rosie, altijd aanwezig tijdens onze sessies, hielp mee door op het juiste moment even wakker te worden en me aan te kijken met een blik van “gooi het er maar uit”. Tot de dag van vandaag heb ik spijt dat ik steeds vergeten ben om hondenkoekjes voor haar mee te nemen..

Waar ik vooraf twijfelde over het nut en de noodzaak van een coach denk ik nu echt dat veel van mijn collega’s die op hun tenen lopen, maar ook iedereen die te veel stress en druk ervaart echt met een coaching traject geholpen kan worden. Voorwaarde is wel dat je er open voor staat en ook echt de tijd erin wil steken. Dan zal je echt merken dat het helpt om wat meer rust te vinden in je leven, te snappen waarom je bent zoals je bent en de mensen om je heen beter te begrijpen.

En als dit je nog niet overtuigd heeft dat je eens op de koffie moet gaan bij Arnaud dan nog het meest ultieme argument: je krijgt echt een goed stuk chocola erbij!

jobcoach nijmegen loopbaancoach Nijmegen

Ervaringen

Een paar maanden geleden merkte ik dat mijn huidige baan mij steeds meer energie kostte. Het idee dat ik dit werk

Kim van Meegen (36)

Wat wil ik? Waar word ik gelukkig van? Hoe maak ik de juiste keuze? Deze vragen spookten door mijn hoofd toen

Sigrid Engbers (29)

Ik liep op mijn werk tegen een grens aan: veel stress, kortaf tegen collega’s en klanten, weinig concentratievermogen en ik leverde

Richard Willems (31)

Nadat mijn functie boventallig was verklaard ervaarde ik allerlei emoties. Van opgelucht tot gefrustreerd, van blij tot radeloos. Na enkele kennismakingsgesprekken

Tim Lagas (37)

Ondanks mijn uitdagende en toch ook leuke baan, begon ik mijzelf steeds vaker dingen af te vragen zoals: ‘’Waarom doe ik

Riche Hendriks (25)

Toen ik nog maar een jaar aan de slag was in mijn eerste ‘echte’ baan na mijn afstuderen, begon ik steeds

Hilde Oudman (27)