Eva Bergsma (25)

De stap om te beginnen met een coachingstraject vond ik best een flinke. Ik doe graag alles zelf, hulp vragen zit niet zo in mijn systeem. Maar ik merkte heel goed dat het tijd was voor een stap. Ik zat vast met mezelf en wilde vooruit. Maar waarheen?

Ik had geen idee. Ik werkte (en nog steeds trouwens) parttime als leerkracht in een kleuterklas. Mijn dagen waren oke, ik vond het niet altijd vervelend, maar ik wist wel heel zeker dat ik dat niet voor altijd wilde blijven doen. Er moest meer zijn. Maar in mijn eentje lukte het me niet om uit die gedachtes te komen en actie te ondernemen. Ik had iemand nodig die met me meedacht.

Eenmaal in het traject merkte ik dat Arnoud mij echt niet ging vertellen welke baan ik dan wel moest gaan doen. Nee, zo simpel is het niet, gelukkig niet. Maar met de gesprekken die we voerden, de opdrachten die ik gedaan en weer besproken heb, heb ik mezelf zo veel beter leren kennen. Ik heb geleerd wat ik belangrijk vind in werk (maar ook daarbuiten) en wat me energie geeft. Welke gedachtes mij tegenhouden om echt stappen te zetten en hoe ik daarmee om kan gaan. Door zo veel bezig te zijn met mijn eigen kwaliteiten en waarden, kwam ik dichter bij wat ik zelf wil.

Veel dingen kan ik terugleiden naar vroeger. Als kind maakte ik al kleertjes voor mijn barbies, toen al maakte ik dingen (vooral tekeningen) die ik verkocht aan mijn familie. Nu nog word ik blij van dingen creëren en komt dat terug in zowel naaien als bakken. Dat voor iemand anders doen, mensen blij maken, geeft mij voldoening. Nu heb ik mijn eigen dromen helder. Ik weet waar ik blij van word, ik weet waar ik heen wil. Met een praktische tool om m’n dromen om te zetten naar doelen met kleine actiepuntjes, kan ik nu zelf aan de slag. Mijn naaiatelier is in de maak en ook op bakgebied zit ik vol ideeën en plannen. Ik heb er zin in!

Ben je net als ik op zoek naar inzicht, zit je vast in je huidige denkpatroon of de veilige omgeving? Dan kan ik een coachingstraject bij Arnaud zeker aanbevelen. Dankjewel Arnaud!

Ervaringen

Een paar maanden geleden merkte ik dat mijn huidige baan mij steeds meer energie kostte. Het idee dat ik dit werk

Kim van Meegen (36)

Wat wil ik? Waar word ik gelukkig van? Hoe maak ik de juiste keuze? Deze vragen spookten door mijn hoofd toen

Sigrid Engbers (29)

Ik liep op mijn werk tegen een grens aan: veel stress, kortaf tegen collega’s en klanten, weinig concentratievermogen en ik leverde

Richard Willems (31)

Nadat mijn functie boventallig was verklaard ervaarde ik allerlei emoties. Van opgelucht tot gefrustreerd, van blij tot radeloos. Na enkele kennismakingsgesprekken

Tim Lagas (37)

Ondanks mijn uitdagende en toch ook leuke baan, begon ik mijzelf steeds vaker dingen af te vragen zoals: ‘’Waarom doe ik

Riche Hendriks (25)

Toen ik nog maar een jaar aan de slag was in mijn eerste ‘echte’ baan na mijn afstuderen, begon ik steeds

Hilde Oudman (27)