Boekentips

Hieronder vind je een aantal boekentips waarvan ik denk dat ze je op weg helpen om weer die twinkeling in je ogen te krijgen als je denkt aan je werk. Ze geven je inspiratie, hulp en inzichten!

boekentips

Kies en ze kiezen jou – Judith Webber

225 pagina’s / Bert Bakker / 2011
Om (eindelijk) iets te veranderen aan je onplezierige werksituatie zal je keuzes moeten maken. Het boek van Judith Webber gaat je hierbij zeker op korte termijn op weg helpen. Enthousiast, bondig en zeer toegankelijk geschreven.

De wet van Snuf (wat je geeft, krijg je terug) – Jos Burgers

160 pagina’s / Van Duuren Management / 2014
Geweldig boek om alles te weten te komen over klantgerichtheid. Hoe bedien jij je interne, dan wel externe klanten? Wat zijn hun behoeften, en hoe speel je daar op in? Jos Burgers is pragmatisch en schrijft op een luchtige en humorvolle manier.

Waarom luister je niet? – Jean-Pierre van de Ven

199 pagina’s / ambo anthos / 2015
Helder communiceren. Het lijkt zo simpel maar dat is het helemaal niet. Hoe kom je nu echt met elkaar in gesprek en blijf je in gesprek? En hoe kun je gezamenlijk bedachte oplossingen vervolgens in praktijk brengen zonder elkaar verwachtingsvol aan te kijken? Lekker concreet boek voor iedereen die in verbinding wil komen met de je partner, collega of vrienden.

De wet van de vuilniswagen – David Pollay

277 pagina’s / Spectrum / 2011
Veel mensen zijn net een vuilniswagen; ze lopen rond met negativiteit, woede, irritatie en teleurstellingen. Deze vuilniswagens storten graag hun vuilnis bij anderen. Hoe vaak neem jij hun vuilnis op of stort jij bij andere mensen? Stop ermee! In dit boek krijg je tips en opdrachten aangereikt hoe jij je beter leert wapenen tegen de vuilstort van anderen.

Leef!…zoals je eigenlijk zou willen – Gijs Jansen

138 pagina’s / Thema / 2008
Iedereen ervaart tekortkomingen bij zichzelf. Je vindt jezelf te dik,  je voelt je soms niet goed genoeg, of je bent bang door de mand te vallen. Omgaan met deze negatieve gedachten kost onnodig veel tijd en energie. Hoe leer je met deze gedachten om te gaan? Het boek Gijs Jansen geeft je veel concrete en praktisch handvatten om je leven anders te beleven. Gijs Jansen is specialist in de ACT-methode. Niets zweverig aan. Juist een heel pragmatische en wetenschappelijk bewezen succesvolle aanpak!

365 dagen succesvol – David de Kock & Arjan Vergeer

175 pagina’s /Spectrum / 2012
Een boek waar ik als loopbaancoach blij van word. Stapsgewijs nemen de auteurs je aan de hand mee in je verkenningstocht naar geluk en succes. Helder en zeer enthousiast geschreven.

Netwerken werkt – Rob van Eeden & Els Nijssen

168 pagina’s / Unieboek|Spectrum / 2013
Super handig boek als je alles wilt weten over solliciteren 3.0, namelijk: netwerken. Het boek staat boordevol praktisch tips over hoe je ‘dat netwerken’ nou succesvol aanpakt. Want je kan er niet (meer) omheen: 70% van alle vervulde vacatures is NIET officieel aangekondigd geweest. Het boek leest vlot, is to the point en positief geschreven. Daar houd ik persoonlijk erg van. Aanrader dus!