Voor werkgevers: welke vraagstukken?

Waarmee kan Talento helpen?

Ik help 25-40 jarigen (de Millennials) die worstelen met hun loopbaan. Het uitstroompercentage van deze doelgroep is hoog (10,4%) en is wederom gestegen sinds het jaar daarvoor (bron Personeelsmonitor 2018 – A&O fonds).

Hoe komt het toch dat deze doelgroep relatief snel haar heil elders zoekt?

Tijdens mijn gesprekken kom ik onderstaande twijfels regelmatig tegen:

Talento Loopbaancoaching biedt (loopbaan)coaching en re-integratie 2e Spoortrajecten voor werknemers die:

 • ondanks een prima baan denk ik toch: ‘is dit het nou?’
 • de inhoud van mijn werk is niet uitdagend, ik raak snel verveeld;
 • een prettige samenwerken met de oudere generatie ervaar ik als lastig. ik loop tegen tegen muren aan als ik een idee opper;
 • worstelen met zelfvertrouwen, faalangst en/of hoge verwachtingen;
 • zoveel stress ervaren dat ze dreigen in een burnout te belanden;
 • helaas ziek thuis zitten en graag weer willen deelnemen aan het arbeidsproces.

Mijn doelgroep: 25-40 jarigen

Ze twijfelen aan alles en krijgen stress van al die keuzes. In hun beleving hebben ze al veel bereikt, een mooie studie afgerond. En toch knaagt er dat gevoel: is dit het nu? Hun vrienden lijken op Instagram een heel gelukkig leven te hebben, zakelijk succesvol te zijn. En zij ervaren dit niet.

Het maakt hun vermoeid, negatief en prikkelbaar. Hun zelfvertrouwen daalt. Ze verlangen naar iets anders, maar weten niet wat. Herkenbaar?

Het komt vaak voor bij hoogopgeleide twintigers en dertigers, de millennials. Deze generatie worstelt met het het dertigers dilemma. Hoe komt dat eigenlijk? En nog belangrijker; hoe ga je er mee om als werkgever? Als kennisexpert help ik je graag!

Welke resultaten kan je verwachten?

 • je werknemer weet beter om te gaan met stressfactoren binnen en buiten het werk, waardoor het ziekteverzuim (en kosten) daalt;
 • de kans verkleint dat ze na 1 a 2 jaar ontslag nemen omdat ‘het binden en boeien’ versterkt is;
 • staat voor wie hij is en blijft dichtbij zichzelf tijdens de samenwerking met generatie-X en/of baby boomers;
 • hij/zij heeft meer zelfvertrouwen en voelt zich gehoord, waardoor de medewerkerstevredenheid verbetert;
 • weet wat hij/zij wel wilt in haar werk, pakt regie in haar loopbaan en wordt hiermee productiever en creatiever;
 • een gelukkige Millennial. Ze voelen weer verbinding met uw organisatie. Hoe tof zal dit zijn?

Met de volgende organisaties werk ik onder andere al samen:

 • Gemeente Neder-Betuwe
 • ABN Amro
 • Gemeente Lingewaard
 • Scholengroep Over- en Midden Betuwe
 • FMH Medical BV
 • Gemeente Montferland
 • Ribw Nijmegen en Rivierenland
 • Helicon Opleidingen
 • Kadinsky College
 • Ribw Arnhem en Veluwevallei
 • HAN
 • Gemeente Ede
 • Rabobank

Zin in koffie?

Neem gerust contact als ik iets voor je werknemer of voor organisatie zou kunnen betekenen. Bel met Arnaud Hol via 06 – 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"Met een twinkeling in je ogen de werkdag in!"

Meer over Arnaud

Gratis inspiratie?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Help! Mag ik alsjeblieft rust?

‘Marleen (32): ‘Weet je wat écht een ding is van onze generatie? En waar ik ook last van heb? We willen alles tegelijk. En wel NU. Een nieuwe baan, een kind. Een goede vriendin en partner zijn. Veel sporten en een paar kilo afvallen. Ik wil tijdens mijn werk alle…’

Lees meer >

Als je maar gelukkig bent! Maar wat is geluk?

‘‘Ga na je VWO iets doen waar je blij van wordt. Als je maar gelukkig bent!’ Ik hoor het mijn moeder nog zeggen. Het moet rond 1989 zijn geweest. Nu, zo’n dertig jaar later, hoor ik mijn gecoachte Lima (28 jaar) hetzelfde zeggen: ‘Ik zoek werk waar ik gelukkig van…’

Lees meer >

Concentreren moeilijk? Lees deze tips!

‘Gecoachte Susanne (31 jaar): ‘Arnaud, ik ben vaak zo moe. Na een dag werken kom ik uitgeblust thuis en heb ik nergens meer zin in. Dan ga ik maar Netflixen. Ik zit in een kantoortuin en vind het lastig om me daar te concentreren. Collega Frank belt op het moment…’

Lees meer >