Omgaan met onzekerheid

Hoe tof is het als je:

  • De mening van een ander van je schouders laat afglijden?
  • Met meer lef je eigen werkkeuzes maakt?
  • Nu eindelijk wel een compliment accepteert?
  • Vaker je mening of leuke ideeën durft te delen op je werk?
  • Veel meer initiatief neemt? Uitstellen is verleden tijd!

 

Perfectionisme en faalangst
Omgaan met onzekerheid

Mentale onrust

Je herkent het vast: de kritische mening van anderen komt soms best wel hard binnen. Denk maar eens aan een collega die een rottige opmerking maakt over je werk. Of aan je eigen kritische stem in je hoofd, die aangeeft dat je iets niet kan of weet. Die natuurlijke neiging om onszelf te vergelijken met een ander is een bron van mentale onrust. Aangewakkerd door apps als Instagram en Facebook vol succesvolle werk-, relatie- en reisverhalen natuurlijk!  

Omgaan met onzekerheid.

Wat nu?

Iedereen voelt zich wel eens onzeker. En dat is heel normaal! De één is van nature zekerder dan de ander. Maar ja, we leven in een prestatiemaatschappij. Daardoor ontstaat het idee dat je pas goed genoeg bent als je altijd succesvol én gelukkig bent. Dit kan vreten aan je zelfwaardering.

Daar help ik je graag bij. In mijn coachingstraject kijk ik samen met jou hoe het komt dat je onzeker wordt in sommige werksituaties. Want context is alles. We ontdekken die invloed met Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Met diverse praktische opdrachten werken we stap voor stap toe naar meer zelfvertrouwen. Zo stap je met goede moed je werkdag in en weet je stukken beter wat je wil. Je durft je ideeën te delen en trekt je minder aan van de ongevraagde meningen van anderen. Weg met die ruis!

Aan de slag?

Voel jij je soms ook onzeker op je werk? Neem dan contact met me op of vul onderstaand formulier in. Dan kijken we hoe loopbaancoaching voor jou kan werken.