Doelgroep

Twintigerstwijfels & dertigersdilemma’s

Je twijfelt aan alles en krijgt stress van al die keuzes. Of misschien heb je al veel bereikt, een mooie studie afgerond. En toch knaagt er dat gevoel: is dit het nu?

Je vrienden lijken op Instagram een heel gelukkig leven te hebben En jij ervaart dit niet. Het maakt je vermoeid, negatief en prikkelbaar. Je verlangt naar iets anders, maar weet niet wat. Herkenbaar?

Het komt vaak voor bij hoogopgeleide 25-40 jarigen, de millennials. Het wordt ook wel twintigerstwijfels&dertigers dilemma’s genoemd. Hoe komt dat eigenlijk? En nog belangrijker; hoe ga je er mee om?

Kern loopbaantraject: wie ben je werkelijk?

Met loopbaancoaching help ik vaak mensen die last hebben van twintigerstwijfels en het dertigers dilemma. Hoe ik dat doe? Door met jou terug te gaan naar de kern: wie ben je werkelijk, wat geeft je leven zin en wat vind je leuk om te doen? Het is belangrijk om zogenaamde verwachtingen (van anderen) en het idee van wie je wilt zijn (om maar gewaardeerd te worden), los te laten.

Dat is moeilijk. Maar wees gerust: je bent niet de enige die hiermee worstelt! Sterker nog, 75% van de hoogopgeleide twintigers en dertigers  loopt hier tegenaan…

Waarom heb je er last van?

We leven in een tijd van individualisme, globalisering en digitalisering. Dat is mooi want hierdoor ligt de wereld aan onze voeten. In principe is alles mogelijk. Heerlijk toch?

Maar die onbegrensde mogelijkheden kunnen ook voor verwarring zorgen. Ons brein kan al die keuzes niet goed aan maar heeft structuur en overzicht nodig. Daardoor begin je aan jezelf te twijfelen. Of je vergelijkt jezelf te veel met anderen, en wat niet handig is voor je zelfvertrouwen. Zonde toch? Gelukkig kun je er iets aan doen!

Aan de slag?

Heb jij ook last van falen, piekeren (‘is dit het nou?’) en keuzestress? Neem dan contact met me op of vul onderstaand formulier in. Dan kijken we hoe jobcoaching voor jou kan werken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alvast wat meer weten? De boeken Twintigerstwijfels & dertigers dilemma’s, Generatie Ei of Minder druk zijn echte aanraders. Bekijk ook eens onderstaande inspirerende documentaires.

Video’s over het dertigers dilemma, Generatie Y/Millennials

Het dertigers dilemma wordt vaak in verband gebracht met de enorme hoeveelheid keuzes die hoogopgeleide mensen tussen 25 -38 jaar voorgeschoteld krijgen. Dit heeft twijfelen, piekeren en keuzestress tot gevolg.

Marlijn de dolende dertigerMillennials, 25-40 jarigen / 32 minuten / NPO 3/ 2016

Marlijn vindt álles aan haar werk leuk, wil overal de beste in zijn en kan geen nee zeggen tegen klussen. Hoe maak je goede keuzes in je carrière?

Millennials op de werkvloer / 15 minuten / YouTube / 2016

Wat speelt er bij deze generatie? De Millennials ofwel Generatie-Y worstelen met diverse dilemma’s in de huidige prestatiemaatschappij.

Alles wat we wildenAlles-wat-we-wilden-150x150 / 55 minuten / VPRO Holland Doc / 2012

Ontroerende documentaire over het dertigers dilemma. Stress en angst om niet te voldoen weerhoudt een grote groep 30-ers om gelukkig te zijn. In een omgeving van ‘meer is beter’, lijkt ‘genoeg’ niet meer te bestaan. De film volgt vier jonge, creatieve, ambitieuze mensen die ogenschijnlijk een glanzend en gelukkig leven leiden. Gaandeweg wordt zichtbaar wat het van hen vergt om alle ballen in de lucht te houden.

De-BV-IK-150x150

De BV IK / 79 minuten / VPRO Thema / 2011

Prachtige documentaire over het dertigers dilemma. Twintigers en dertigers hebben ontzettend veel keuzemogelijkheden. Maar wat moet je in vredesnaam kiezen? Waar moet je in uitblinken? Hoe doe je dat? En wat als het niet lukt? Al die mogelijkheden en de druk om je te onderscheiden leiden ook tot ‘keuzestress’.

Arnaud Hol

"Met een twinkeling in je ogen de werkdag in!"

Meer over Arnaud

Ervaringen

Blogs lezen?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Verbindend communiceren in vier stappen

‘We communiceren de hele dag. Hoewel we woorden meestal goed bedoelen, komen ze soms tóch nogal lullig onze mond uit. Waarom doen we dat eigenlijk? En hoe kan het anders? Ik leg je graag uit hoe verbindend communiceren werkt.’

Lees meer >

Sorry zeggen: hoe doe je dat goed?

‘Maud (38 jaar) wil transformeren van micromanager naar ‘people manager’. Als ik haar vraag of ze weleens sorry zegt tegen haar collega’s, valt ze stil. Want hoe doe je dat eigenlijk, sorry zeggen? Ik laat je zien welke sorryfouten op de loer liggen en hoe je het wél goed aanpakt.’

Lees meer >

Sta jij 24/7 aan? Zo leer je loslaten

‘“Mijn hoofd zit vol”, vertelt Anne (29 jaar) me. Ik zie de vermoeidheid in haar ogen. Anne staat altijd ‘aan’. Een gevoel dat jij vast herkent. Vandaag neem ik je daarom mee naar de mentale sportschool. Wat we gaan doen? Trainen met loslaten en sterker worden dan dat kritische stemmetje…’

Lees meer >