Voor particulieren: 25-40 jarigen

Mijn doelgroep: de millennials

Je twijfelt aan alles en krijgt stress van al die keuzes. Of misschien heb je al veel bereikt, een mooie studie afgerond. En toch knaagt er dat gevoel: is dit het nu? Je vrienden lijken op Instagram een heel gelukkig leven te hebben En jij ervaart dit niet. Het maakt je vermoeid, negatief en prikkelbaar. Je verlangt naar iets anders, maar weet niet wat. Herkenbaar? Het komt vaak voor bij hoogopgeleide twintigers en dertigers, de millennials. Het wordt ook wel het dertigers dilemma genoemd. Hoe komt dat eigenlijk? En nog belangrijker; hoe ga je er mee om?

Kern loopbaantraject: wie ben je werkelijk?

Met loopbaancoaching help ik vaak mensen die last hebben van het dertigers dilemma. Hoe ik dat doe? Door met jou terug te gaan naar de kern: wie ben je werkelijk en wat vind je leuk om te doen? Het is belangrijk om zogenaamde verwachtingen en het idee van wie je wilt zijn, los te laten. Dat is moeilijk. Maar wees gerust: je bent niet de enige die hiermee worstelt! Sterker nog, 75% van de hoogopgeleide twintigers en dertigers  loopt hier tegenaan…

Ja, ik heb zin in koffie!

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met Arnaud Hol en een lekkere kop koffie (of thee) via 06 – 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom heb je er last van?

We leven in een tijd van individualisme, globalisering en digitalisering. Dat is mooi want hierdoor ligt de wereld aan onze voeten. In principe is alles mogelijk. Heerlijk toch? Maar die onbegrensde mogelijkheden kunnen ook voor verwarring zorgen. Ons brein kan al die keuzes niet goed aan maar heeft structuur en overzicht nodig. Daardoor begin je aan jezelf te twijfelen. Of je vergelijkt jezelf te veel met anderen. Zonde toch? Gelukkig kun je er iets aan doen!

What to do?!

Heb jij ook last van twijfelen, piekeren en keuzestress? Neem dan contact met me op. Dan bekijken we wat ik met een loopbaancoachtraject voor je kan betekenen. Alvast wat meer weten? Het boek Het dertigers dilemma van Nienke Wijnants is een aanrader. Bekijk ook eens onderstaande inspirerende documentaires.

Video’s over het dertigers dilemma, Generatie Y/Millennials

Het dertigers dilemma wordt vaak in verband gebracht met de enorme hoeveelheid keuzes die hoogopgeleide mensen tussen 25 -38 jaar voorgeschoteld krijgen. Dit heeft twijfelen, piekeren en keuzestress tot gevolg.

Marlijn de dolende dertiger / 32 minuten / NPO 3/ 2016

Marlijn vindt álles aan haar werk leuk, wil overal de beste in zijn en kan geen nee zeggen tegen klussen. Hoe maak je goede keuzes in je carrière?

Millennials op de werkvloer / 15 minuten / YouTube / 2016

Wat speelt er bij deze generatie? De Millennials ofwel Generatie-Y worstelen met diverse dilemma’s in de huidige prestatiemaatschappij.

Mensen-van-nu-150x150Mensen van nu / 55 minuten / VPRO Tegenlicht / 2013

Zeer inspirerende documentaire over de dertigers van nu. Hoe kijken ze tegen hun leven aan, wat verwachten ze, hoe gaan ze om met de economische crisis en hoe creëren ze werk dat bij hun past?

Alles wat we wildenAlles-wat-we-wilden-150x150 / 55 minuten / VPRO Holland Doc / 2012

Ontroerende documentaire over het dertigers dilemma. Stress en angst om niet te voldoen weerhoudt een grote groep 30-ers om gelukkig te zijn. In een omgeving van ‘meer is beter’, lijkt ‘genoeg’ niet meer te bestaan. De film volgt vier jonge, creatieve, ambitieuze mensen die ogenschijnlijk een glanzend en gelukkig leven leiden. Gaandeweg wordt zichtbaar wat het van hen vergt om alle ballen in de lucht te houden.

De-BV-IK-150x150

De BV IK / 79 minuten / VPRO Thema / 2011

Prachtige documentaire over het dertigers dilemma. Twintigers en dertigers hebben ontzettend veel keuzemogelijkheden. Maar wat moet je in vredesnaam kiezen? Waar moet je in uitblinken? Hoe doe je dat? En wat als het niet lukt? Al die mogelijkheden en de druk om je te onderscheiden leiden ook tot ‘keuzestress’.

"Met een twinkeling in je ogen de werkdag in!"

Meer over Arnaud

Gratis inspiratie?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Carrièreswitch: van inkoop manager naar docent marketing

carrièreswitch ‘Na een coachingstraject een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Steeds meer mensen doen het. Met name twintigers en dertigers (de Millennials) gooien steeds vaker het roer om. Zo ook Bart Hasselbach (41). Hij verruilde het bedrijfsleven voor het onderwijs. Nu draagt hij als docent zijn kennis over. ’

Lees meer >

Carrièreswitch: van docent naar zelfstandig Italië reisadviseur

‘Lees het bijzondere verhaal van de carrièreswitch Robin Robin Prijs-van den Hoek (33). Na een burn-out besloot Robin haar hart te volgen. Ze zegde haar baan op als docent en begon een bedrijf in op maat gemaakte reizen naar Italië.’

Lees meer >

Carrièreswitch: van psycholoog naar travel agent in IJsland

carriereswitch ‘Lees het bijzondere verhaal van de carrièreswitch van Dorine van Belzen (34). Ze zegde haar baan op als psycholoog en emigreerde naar IJsland om haar droom te verwezenlijken.’

Lees meer >