Mijn werkwijze

Ik start met de oplossing

carriereswitchWat wil je bereiken, wat wil jij veranderen in je leven, wat gun je jezelf? Met deze vragen starten we het coachingstraject. Ik ben een groot fan van oplossingsgericht coachen. Mijn werkwijze: de oplossing is het uitgangspunt, niet het probleem. Want als je niet aan een paarse olifant mag denken, waar denk je dan aan?

De werkwijze van mijn loopbaanbegeleiding

We gaan ontspannen en concreet aan de slag met diverse opdrachten. Je wordt pas wie je bent door dingen te doen. Hierbij zijn de ACT (Acceptance and Commitment Therapie) en positieve psychologie mijn grote inspiratiebronnen om vastgeroeste denkpatronen te doorbreken en je nieuwe inzichten op te laten doen.

Ik laat je vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf kijken. Wat zijn je drijfveren (waarom werk je eigenlijk?), kwaliteiten (jouw waarde voor je werkgever), je interesses en/of aspecten van werk je je wel energie opleveren? Langzaam wordt het je steeds duidelijker wat je wel wilt, en waar jij voor staat.

Mijn houding is pragmatisch en vanuit deze houding zal ik jou uitnodigen en uitdagen om de verdieping in jezelf te zoeken en de antwoorden uit jezelf te halen. Want ik geloof oprecht dat het antwoord al in je zit, vaak hebben we net wat hulp nodig om dat te kunnen zien.

Ik stel veel vragen en luister goed naar jouw antwoorden. Naast onze gesprekken geven testen en opdrachten nieuwe inzichten in jezelf. Vervolgens help ik je bij het maken van je eigen keuzes en het effectief verwoorden daarvan. Waardoor je uiteindelijk de gebaande paden kunt verlaten.

jobcoachDe opdrachten kunnen schrijf- en tekenopdrachten zijn. Of we doen een kaartspel waarmee je verlangens duidelijk worden maar ook je blokkades. Of je gaat feitelijke informatie verzamelen door personen uit je omgeving te bevragen naar je kwaliteiten. Diverse opdrachten, die je in beweging zetten.

Elke loopbaantraject is op maat. Jouw specifieke vragen bepalen de duur en het aantal sessies van je traject. Maar om je een idee te geven: denk aan maximaal 6 tot 7 sessies in een periode van ongeveer 4 maanden.

Zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met mij en een lekkere kop koffie (of thee) via 06 – 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een frisse neus halen

Mijn werkwijze is positief, intuïtief en oplossingsgericht. En er is ruimte voor ontspanning en een lach! We kunnen gesprekken voeren in mijn praktijk, of op locatie. Of misschien helpt het je wel om samen met mij en mijn hond in het bos te gaan wandelen? Dan doen we dat toch! De keuze is steeds aan jou. In een kortlopend traject (gemiddeld 6 tot 7 sessies) help ik je met loopbaanbegeleiding om jouw kwaliteiten en drijfveren in werk te vinden!

Wat heb jij te bieden?

De arbeidsmarkt is een dynamiek tussen vraag en aanbod. Wat je ook doet of waar je ook werkt: het draait altijd om wat je te bieden hebt. Iedereen biedt toegevoegde waarde en/of impact, alleen ben je er niet altijd van bewust.

Tijdens onze sessies krijgen we helder wat jouw toegevoegde waarde is. Want dat geeft ons het antwoord op de centrale vraag: hoe word je weer wie je werkelijk bent? Zodat je vanuit daar kunt gaan doen wat je echt leuk vindt. Durf jij het idee iemand anders te willen zijn los te laten? Ik daag je uit!

De sleutel naar succes

Terug gaan naar wie je werkelijk bent, is moeilijk omdat je wordt gevormd door je omgeving (familie. vrienden, prestatiemaatschappij). Toch is het belangrijk! Want alleen jij weet wie je werkelijk bent en wat er dus bij je past. Durf daar dus ook voor te kiezen! Want als je iets doet waar je blij van wordt, straal je dat ook uit. Denk maar aan mensen die plezier hebben in hun werk en dat uitstralen naar hun omgeving. Ook een (toekomstige) werkgever kijkt naar wat je uitstraalt.

Loopbaantraject: authentieke boodschap!

Heb je jouw toegevoegde waarde en drijfveren gevonden? Dan ga je veel meer geloven in jezelf. Ik help je vervolgens om je toegevoegde waarde in een glasheldere en authentieke boodschap te formuleren. Met deze boodschap in je achterhoofd kun je keuzes maken en beslissingen nemen om iets aan je situatie te veranderen. Je komt hiernaast overtuigend over tijdens je netwerk en/of sollicitatiegesprek.

De psychologie hierachter is simpel: door te kiezen vanuit wie je werkelijk bent, kies je voor werk dat echt bij je past en je dus energie oplevert. Dat maakt je productiever en creatiever. En wat je uitstraalt krijg je terug: je wordt gevraagd voor de leukste projecten.

Met al deze positieve inzichten op zak en in je hoofd loop je bij mij de deur uit!

Ja, ik wil hulp

"Met een twinkeling in je ogen de werkdag in!"

Meer over Arnaud

Gratis inspiratie?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Carrièreswitch: van juf in het basisonderwijs naar bibliotheekadviseur

‘Na een coachingstraject een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel twintigers en dertigers (de Millennials) gooien steeds vaker het roer om. Dat brengt niet alleen een nieuwe job maar vooral ook persoonlijke inzichten met zich mee. Na haar coachingstraject stopte Floor Pullen (34) met lesgeven en koos ze voor…’

Lees meer >

Carrièreswitch: van de logistiek naar zzp’er in de zorg

‘Na een coachingstraject een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel twintigers en dertigers (de Millennials) gooien steeds vaker het roer om. Dat brengt niet alleen ander werk maar ook nieuwe inzichten met zich mee. Dian Wellen (30) verruilde haar baan in de logistiek voor het ondernemerschap. Loopbaancoaching leerde haar…’

Lees meer >

Carrièreswitch: van inkoop manager naar docent marketing

carrièreswitch ‘Na een coachingstraject een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Steeds meer mensen doen het. Met name twintigers en dertigers (de Millennials) gooien steeds vaker het roer om. Zo ook Bart Hasselbach (41). Hij verruilde het bedrijfsleven voor het onderwijs. Nu draagt hij als docent zijn kennis over. ’

Lees meer >