Mijn werkwijze

Ik start met de oplossing

carriereswitchWat wil je bereiken in je loopbaan, wat wil jij veranderen in je leven, en/of wat gun je jezelf? Met deze vragen starten we het coachingstraject. Ik ben een groot fan van oplossingsgericht coachen. Mijn werkwijze: de oplossing is het uitgangspunt, niet het probleem. Want als je niet aan een paarse olifant mag denken, waar denk je dan aan?

De werkwijze van mijn loopbaanbegeleiding

We gaan ontspannen en concreet aan de slag met diverse opdrachten. De opdrachten kunnen schrijf- en tekenopdrachten zijn. Of we doen een kaartspel waarmee je verlangens duidelijk worden maar ook je blokkades. Of je gaat feitelijke informatie verzamelen door personen uit je omgeving te bevragen naar je kwaliteiten. Diverse opdrachten, die je in beweging zetten.

Je wordt pas wie je bent door dingen te doen. Hierbij zijn de Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en positieve psychologie mijn grote inspiratiebronnen om vastgeroeste denkpatronen te doorbreken en je nieuwe inzichten op te laten doen.

De sleutel naar succes – durf te dromen!

Terug gaan naar wie je werkelijk bent, is moeilijk omdat je wordt gevormd door je omgeving (familie. vrienden, prestatiemaatschappij). Toch is het belangrijk! Want alleen jij weet wie je werkelijk bent en wat er dus bij je past. Durf daar dus ook voor te kiezen! Want als je iets doet waar je blij van wordt, straal je dat ook uit. Denk maar aan mensen die plezier hebben in hun werk en dat uitstralen naar hun omgeving. Ook een (toekomstige) werkgever kijkt naar wat je uitstraalt.

Ik laat je vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf kijken vanuit deze houding zal ik jou uitnodigen en uitdagen om de verdieping in jezelf te zoeken en de antwoorden uit jezelf te halen. Want ik geloof oprecht dat het antwoord al in je zit, vaak hebben we net wat hulp nodig om dat te kunnen zien..

Ik stel veel vragen en luister goed naar jouw antwoorden. Naast onze gesprekken geven testen en opdrachten nieuwe inzichten in jezelf waardoor jij steeds meer durft te dromen over werk wat wel heel goed bij je past. Hoe tof zal dit zijn?!

Ja, maar…

Maar ja, zodra je weer durft te dromen wordt er iemand anders wakker in je hoofd. Je kritische-ik. Je zal dit stemmetje snel herkennen door de bekende tegenwerpingen: ‘Ja maar…’wie zegt dat dit de juiste keuze is, wie zegt dat ik over een half jaar niet weer verveeld raakt, wie zegt dat ik dit wel kan en er geld mee kan verdienen?’

Hoe jammer zal het zijn als jij elk tof leuk idee gelijk weer in de prullenbak werpt als jij je oren teveel laat hangen naar de ‘ja, maar..?’

Met een aantal gericht opdrachten gaan we er samen voor zorgen dat jij blijft geloven in je dromen, en je kritische-ik niet meer zo serieus gaat nemen.

Vervolgens help ik je bij het maken van je eigen keuzes en het effectief verwoorden daarvan. Waardoor je uiteindelijk de gebaande paden kunt verlaten.

Hoe lang duurt een loopbaancoachtraject?

Elk loopbaantraject is op maat. Jouw specifieke vragen bepalen de duur en het aantal sessies van je traject. Maar om je een idee te geven: denk aan ongeveer 6 tot 7 sessies in een periode van ongeveer 3 maanden.

Wat kost een loopbaantraject?

Indien jij zelf je spaarpot wilt aanspreken voor het financieren van je traject denk ik graag met je mee. Ik vind het namelijk belangrijk dat loopbaancoaching toegankelijk blijft voor iedereen. Mijn ervaring leert dat de kosten van een loopbaantraject kunnen variëren tussen €150,- en €1059,- inclusief BTW.

Maar soms kan een traject veel sneller gaan en ‘het kwartje’ al vallen tijdens de 1e sessie. Bijvoorbeeld, afgelopen maart gaf gecoachte Saskia (33) aan: Ach Arnaud, ik hoor mezelf praten, maar eigenlijk weet ik al lang wat ik wil. Ik heb al een tijdje een gaaf idee in mijn hoofd zitten, en ik wil nu eerst zelf onderzoeken of het iets voor me is..’

Dit is het toffe aan jobcoaching; je inzichten kunnen opeens heel snel helder worden!

Meer ervaringen lezen?

Zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met mij en een lekkere kop koffie (of thee) via 06 – 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arnaud Hol

"Met een twinkeling in je ogen de werkdag in!"

Meer over Arnaud

Ervaringen

Schrijf je in voor meer inspiratie

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Carrièreswitch: je eigen bedrijf starten tijdens de coronacrisis?

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel mensen doen het, zélfs of misschien wel juist door corona. Maar is je droom achternagaan wel reëel in deze onzekere tijden? Jan-Willem Hoogakker (51) vindt van wel. Hij zegde zijn carrière op bij de politie om voor zichzelf te beginnen. Jan-Willem: “Het…’

Lees meer >

Carrièreswitch: van de snelle retailwereld terug naar de schoolbanken

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel twintigers en dertigers (de Millennials) doen het. Maar hoe ontdek je nu welke baan er bij je past? Het begint met de vraag waarom je eigenlijk werkt. En dat heeft vaak niets te maken met geld of status. Voor Kelly Smits (34)…’

Lees meer >

De coronacrisis: een boost voor je zelfvertrouwen?

opdrachten loopbaancoaching ‘Sinds afgelopen winter beheerst het coronavirus de wereld en allemaal worden we er in meer of mindere mate door geraakt. Toch zorgt de pandemie niet alleen voor verdriet, angst en onzekerheid. Elke bedreiging biedt tenslotte ook kansen. Zo worstelde Max (27) met zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Juist door corona kwam…’

Lees meer >