Werkwijze

Ik start met de oplossing

Wat wil je bereiken in je loopbaan, wat wil jij veranderen in je leven, en/of wat gun je jezelf? Met deze vragen starten we het coachingstraject. Ik ben een groot fan van oplossingsgericht coachen. Mijn werkwijze: niet het probleem, maar de oplossing is het uitgangspunt. Want als je niet aan een paarse olifant mag denken, waar denk je dan aan?

De sleutel naar succes – durf te dromen!

Terug gaan naar wie je werkelijk bent, is moeilijk omdat je wordt gevormd door je omgeving (familie. vrienden, prestatiemaatschappij). Toch is het belangrijk! Want alleen jij weet wie je werkelijk bent en wat er dus bij je past. Durf daar dus ook voor te kiezen! Want als je iets doet waar je blij van wordt, straal je dat ook uit. Denk maar aan mensen die plezier hebben in hun werk en dat uitstralen naar hun omgeving. Ook een (toekomstige) werkgever kijkt naar wat je uitstraalt.

Ik laat je vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf kijken vanuit deze houding zal ik jou uitnodigen en uitdagen om de verdieping in jezelf te zoeken en de antwoorden uit jezelf te halen. Want ik geloof oprecht dat het antwoord al in je zit, vaak hebben we net wat hulp nodig om dat te kunnen zien.

Je wordt pas wie je bent door dingen te doen. Hierbij zijn de Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en positieve psychologie mijn grote inspiratiebronnen om vastgeroeste denkpatronen te doorbreken en je nieuwe inzichten op te laten doen.

Ik stel veel vragen en luister goed naar jouw antwoorden. Naast onze gesprekken geven diverse opdrachten nieuwe inzichten in jezelf waardoor jij steeds meer durft te dromen over werk wat wel heel goed bij je past. Hoe tof zal dit zijn?!

Ja, maar…

Maar ja, zodra je weer durft te dromen wordt er iemand anders wakker in je hoofd. Je kritische-ik. Je zal dit stemmetje snel herkennen door de bekende tegenwerpingen: ‘Ja maar…’wie zegt dat dit de juiste keuze is, wie zegt dat ik over een half jaar niet weer verveeld raakt, wie zegt dat ik dit wel kan en er geld mee kan verdienen?’

Hoe jammer zal het zijn als jij elk tof leuk idee gelijk weer in de prullenbak werpt als jij je oren teveel laat hangen naar de ‘ja, maar..?’

Met een aantal gericht opdrachten gaan we er samen voor zorgen dat jij blijft geloven in je dromen, en je kritische-ik niet meer zo serieus gaat nemen. Waardoor je uiteindelijk de gebaande paden kunt verlaten.

Ervaringen lezen?

Hoe lang duurt een loopbaancoachtraject?

Elk loopbaantraject is op maat. Jouw specifieke vragen bepalen de duur en het aantal sessies van je traject. Maar om je een idee te geven: denk aan ongeveer 6 tot 7 sessies in een periode van ongeveer 3 maanden.

Maar eerst kennismaken (met koffie)

Maar voordat we starten, maken we eerst kennis tijdens een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Zo ervaren we gelijk of er een klik is. Wel zo prettig, toch?

In dit gesprek staan we uitgebreid stil bij jouw hulpvragen, twijfels en dilemma’s. Vervolgens vertel ik hoe het coachingstraject eruit gaat zien en wat je van mij mag verwachten. Natuurlijk bespreken we ook samen de financiële zaken. Mijn ideële doelstelling is om loopbaancoaching voor iedereen financieel toegankelijk te maken. Dat komt wel goed.

Tip. Je mag ook met hondenkluifjes betalen als je wilt. Kantoorhond Rosie is gek op!

Dus, zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met mij en een lekkere kop koffie (of thee) via 06 – 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arnaud Hol

"Met een twinkeling in je ogen de werkdag in!"

Meer over Arnaud

Ervaringen

Blogs lezen?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

De mythe van het perfecte leven – waarom millennials altijd méér willen

‘Waarom willen we altijd meer en is het nooit goed genoeg?, vroeg Iris (28 jaar) zich af bij mij aan tafel. En dat probleem hebben meer millennials. Het lijkt wel alsof iedereen het perfecte rijke, fitte en succesvolle leven heeft – behalve jij.  Maar wat als je even stopt met…’

Lees meer >

Waar heb jij spijt van?

‘Spijt – we hebben het allemaal wel eens. Maar wist je dat je vaker spijt krijgt over iets dat je níet hebt gedaan in plaats van over iets dat je wél hebt gedaan? Ikzelf in ieder geval wel. En dat is precies waarom ik nu eindelijk de stoute (fiets-)schoenen aantrek…’

Lees meer >

‘Je luistert niet!’ – Drie tips om beter te luisteren

‘Beter leren luisteren: is dat echt nodig? Vaak denken we van onszelf dat we dat heel goed kunnen: luisteren. Maar wist je dat vaak maar 25% van wat iemand zegt écht bij je aankomt? Daarom geef ik je vandaag drie tips om beter te leren luisteren. Ook als je boos…’

Lees meer >