Mijn werkwijze

Ik start met de oplossing

Wat wil je bereiken, wat wil jij veranderen in je leven, wat gun je jezelf? Met deze vragen starten we het coachingstraject. Ik ben een groot fan van oplossingsgericht coachen. Mijn werkwijze: de oplossing is het uitgangspunt, niet het probleem. Want als je niet aan een paarse olifant mag denken, waar denk je dan aan?

De werkwijze van mijn loopbaanbegeleiding

We gaan lekker pragmatisch aan de slag met diverse opdrachten. Je wordt pas wie je bent door dingen te doen. Hierbij zijn de positieve psychologie en ACT mijn grote inspiratiebronnen om vastgeroeste denkpatronen te doorbreken.

Mijn houding is no-nonsense en vanuit deze houding zal ik jou uitnodigen en uitdagen om de verdieping in jezelf te zoeken en de antwoorden uit jezelf te halen. Want ik geloof oprecht dat het antwoord al in je zit, vaak hebben we net wat hulp nodig om dat te kunnen zien.

Ik stel veel vragen en luister goed naar jouw antwoorden. Naast onze gesprekken geven testen en opdrachten nieuwe inzichten in jezelf. Vervolgens help ik je bij het maken van je eigen keuzes. Waardoor je uiteindelijk de gebaande paden kunt verlaten.

De opdrachten kunnen schrijf- en tekenopdrachten zijn. Of we doen een kaartspel waarmee je verlangens duidelijk worden maar ook je blokkades. Of je gaat feitelijke informatie verzamelen door personen uit je omgeving te bevragen naar je kwaliteiten. Diverse opdrachten, die je in beweging zetten.

Elke loopbaantraject is op maat. Jouw specifieke vragen bepalen de duur en het aantal sessies van je traject. Maar om je een idee te geven: denk aan maximaal 5 tot 7 sessies in een periode van ongeveer 4 maanden.

Zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met mij en een lekkere kop koffie (of thee) via 06 – 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een frisse neus halen

Mijn werkwijze is positief, intuïtief en oplossingsgericht. En er is ruimte voor ontspanning en een lach! We kunnen gesprekken voeren in mijn praktijk, of op locatie. Of misschien helpt het je wel om samen met mij en mijn hond in het bos te gaan wandelen? Dan doen we dat toch! De keuze is steeds aan jou. In een kortlopend traject (gemiddeld zes tot acht sessies) help ik je met loopbaanbegeleiding om jouw kwaliteiten en drijfveren in werk te vinden!

Wat heb jij te bieden?

Wat je ook doet of waar je ook werkt: het draait altijd om wat je te bieden hebt. Iedereen biedt toegevoegde waarde, alleen ben je er niet altijd van bewust. Tijdens onze sessies krijgen we helder wat jouw toegevoegde waarde is. Want dat geeft ons het antwoord op de centrale vraag: hoe word je weer wie je werkelijk bent? Zodat je vanuit daar kunt gaan doen wat je echt leuk vindt. Durf jij het idee iemand anders te willen zijn los te laten? Ik daag je uit!

De sleutel naar succes

Terug gaan naar wie je werkelijk bent, is moeilijk omdat je wordt gevormd door je omgeving. Toch is het belangrijk! Want alleen jij weet wie je werkelijk bent en wat er dus bij je past. Durf daar dus ook voor te kiezen! Want als je iets doet waar je blij van wordt, straal je dat ook uit. Denk maar aan mensen die plezier hebben in hun werk en dat uitstralen naar hun omgeving. Ook een (toekomstige) werkgever kijkt naar wat je uitstraalt.

Loopbaantraject: authentieke boodschap!

Heb je jouw toegevoegde waarde en drijfveren gevonden? Dan ga je veel meer geloven in jezelf. Ik help je vervolgens om je toegevoegde waarde in een glasheldere en authentieke boodschap te formuleren. Met deze boodschap in je achterhoofd kun je keuzes maken en beslissingen nemen om iets aan je situatie te veranderen. Je komt hiernaast overtuigend over tijdens je netwerk en/of sollicitatiegesprek.

De psychologie hierachter is simpel: door te kiezen vanuit wie je werkelijk bent, kies je voor werk dat echt bij je past en je dus energie oplevert. Dat maakt je productiever en creatiever. En wat je uitstraalt krijg je terug: je wordt gevraagd voor de leukste projecten.

Met al deze positieve inzichten op zak en in je hoofd loop je bij mij de deur uit!

Ja, ik wil hulp

"Met een twinkeling in je ogen de werkdag in!"

Meer over Arnaud

Gratis inspiratie?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Help! Mag ik alsjeblieft rust?

‘Marleen (32): ‘Weet je wat écht een ding is van onze generatie? En waar ik ook last van heb? We willen alles tegelijk. En wel NU. Een nieuwe baan, een kind. Een goede vriendin en partner zijn. Veel sporten en een paar kilo afvallen. Ik wil tijdens mijn werk alle…’

Lees meer >

Als je maar gelukkig bent! Maar wat is geluk?

‘‘Ga na je VWO iets doen waar je blij van wordt. Als je maar gelukkig bent!’ Ik hoor het mijn moeder nog zeggen. Het moet rond 1989 zijn geweest. Nu, zo’n dertig jaar later, hoor ik mijn gecoachte Lima (28 jaar) hetzelfde zeggen: ‘Ik zoek werk waar ik gelukkig van…’

Lees meer >

Concentreren moeilijk? Lees deze tips!

‘Gecoachte Susanne (31 jaar): ‘Arnaud, ik ben vaak zo moe. Na een dag werken kom ik uitgeblust thuis en heb ik nergens meer zin in. Dan ga ik maar Netflixen. Ik zit in een kantoortuin en vind het lastig om me daar te concentreren. Collega Frank belt op het moment…’

Lees meer >