Wat is loopbaancoaching?

Herken je dit?

  • Werk geeft je stress en/of je ligt er zelfs wakker van;
  • Je bent toe aan iets nieuws, maar weet niet precies wat;
  • ‘Waarom werk ik eigenlijk?’, vraag jij jezelf regelmatig af. Je mist het gevoel dat je waarde toevoegt;
  • Hoge verwachtingen, faalangst en/of keuzestress blokkeren je;
  • Een dominant stemmetje in je hoofd vertelt je dat jouw ideeën toch niet haalbaar zijn;
  • Je twijfelt of een droombaan überhaupt reëel is.

Herkenbaar? Gaan één of meer van bovenstaande belemmeringen ook over jou? Dan is loopbaancoaching zeker iets voor je. Je bent niet de enige! Mijn doelgroep, de 25-40 jarigen, worstelt dagelijks met deze dilemma’s.

Meer dan twintig procent van de werkende mensen in het Westen heeft het idee dat wat ze doen helemaal geen zin heeft. Toch werken ze zich een ongeluk en verdienen samen miljarden. Waarom stoppen we niet gewoon met die bullshitbanen?

Wat ga je doen?

Met behulp van mijn loopbaancoaching leer je zelf de oplossingen te vinden voor bovenstaande dilemma’s. Vanuit diverse invalshoeken laat ik je weer nieuwgierig naar jezelf kijken. Allereerst verkennen we waar je goed in bent, wat je drijft en nu ECHT belangrijk vindt in je leven. Hiernaast gaan we je interesses op een rij zetten, staan we stil bij wat je raakt, waarover je droomt en wat je wilt bereiken in je werk.

Loopbaancoaching is ook de ‘Ja, maar….’ uitdagen

Tijdens dit proces gaat geheid een kritische stem in je hoofd roepen: ‘ja, maar wie zegt dat dit de juiste keuze is?’ of,  ‘wie zegt dat ik hier geld mee kan verdienen?, of ‘wie zegt dat ik dit wel kan?’ Het zal natuurlijk zonde zijn als jij alle leuke ideeën gelijk in de prullenmand gaat droppen als je teveel je oor laat hangen naar deze kritische stem. Met een aantal pragmatische opdrachten gaan we samen de kritische stem uitdagen en minder dominant aanwezig laten zijn. Geen ge-ja maar meer!

Succesvol worden op de arbeidsmarkt

Uiteindelijk heb je een heel tof idee en/of richting geformuleerd. Hoe ga je dit nu concretiseren? Vanuit mijn jarenlange ervaring binnen de werving & selectie ga ik je hierbij succesvol op weg helpen.

Een weetje vooraf: de arbeidsmarkt is een dynamiek tussen vraag en aanbod. Wat je ook doet of waar je ook werkt: het draait altijd om wat je te bieden hebt. Iedereen biedt toegevoegde waarde en/of impact, alleen ben je er niet altijd van bewust.

Hoe pakken we dit aan? Ik begeleid je door alle verzamelde informatie over jezelf samen te vatten in een heldere en concrete arbeidsmarktcommunicatieboodschap: voor wie zo je het liefst de hele dag welk probleem willen oplossen, en/of behoefte willen invullen en waarom? Dit is ‘de taal’ die je moet spreken op de arbeidsmarkt om je verstaanbaar te maken waardoor jij je (toekomstige) werk- of opdrachtgever zonder problemen gaat overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor die baan of dat project. Geen twijfel over mogelijk!

Met deze boodschap in je achterhoofd kun je keuzes maken en beslissingen nemen om iets aan je situatie te veranderen. Je komt hiernaast overtuigend over tijdens je netwerk en/of sollicitatiegesprek.

Je bent wat je doet

De psychologie hierachter is simpel: door te kiezen vanuit wie je werkelijk bent, kies je voor werk dat echt bij je past en je dus energie oplevert. Dat maakt je productiever en creatiever. En wat je uitstraalt krijg je terug: je wordt gevraagd voor de leukste projecten.

Met al deze positieve inzichten op zak en in je hoofd loop je bij mij de deur uit!

Meer lezen over mijn werkwijze, duur van een traject en je investering? Lees dan hier verder.

Loopbaancoaching in de praktijk

Lonneke Rompenloopbaancoaching nijmegen (32): Mijn hele leven was ik gewend om zelf alles op te knappen. Dat ging me aardig af, totdat ik merkte dat ik in de knoop zat over mijn loopbaan. In mijn hoofd liep ik continu rondjes op een rotonde zonder te weten welke afslag ik moest nemen. Te veel keuzes, te veel opties en te weinig zicht op waar ik écht blij van werd.

Ik wilde altijd meer, beter en verder en zocht naar de perfecte keuze. Tegelijkertijd vond ik het lastig om mijn ambities wat betreft werk te verenigen met Gelukkig kon Arnaud me goed helpen. Niet op een zweverige manier. Dan zou ik afgehaakt zijn. Arnaud stelde de juiste vragen en gaf me praktische opdrachten. Verrassend genoeg is er op mijn werk niets veranderd. Wat het traject me wel heeft gebracht? Arnaud heeft me doen inzien wat er al is. Dat ik tevreden kan zijn over wat ik heb. En niet telkens op zoek hoef naar een nieuw hoogtepunt in mijn leven. Ik sla nu niet meer door in mijn perfectionisme en ervaar eindelijk rust.”

Meer ervaringen lezen?

Zin in koffie?

Twijfel je nog of loopbaancoaching iets voor je is? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere kop koffie (of thee) met Arnaud Hol via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Blogs lezen?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Verbindend communiceren in vier stappen

‘We communiceren de hele dag. Hoewel we woorden meestal goed bedoelen, komen ze soms tóch nogal lullig onze mond uit. Waarom doen we dat eigenlijk? En hoe kan het anders? Ik leg je graag uit hoe verbindend communiceren werkt.’

Lees meer >

Sorry zeggen: hoe doe je dat goed?

‘Maud (38 jaar) wil transformeren van micromanager naar ‘people manager’. Als ik haar vraag of ze weleens sorry zegt tegen haar collega’s, valt ze stil. Want hoe doe je dat eigenlijk, sorry zeggen? Ik laat je zien welke sorryfouten op de loer liggen en hoe je het wél goed aanpakt.’

Lees meer >

Sta jij 24/7 aan? Zo leer je loslaten

‘“Mijn hoofd zit vol”, vertelt Anne (29 jaar) me. Ik zie de vermoeidheid in haar ogen. Anne staat altijd ‘aan’. Een gevoel dat jij vast herkent. Vandaag neem ik je daarom mee naar de mentale sportschool. Wat we gaan doen? Trainen met loslaten en sterker worden dan dat kritische stemmetje…’

Lees meer >