Sandy Bogisch (36)

Toen ik bij Arnaud aanklopte, had ik het even moeilijk. Ik was net voor de tweede keer moeder geworden, wilde minder gaan werken en vooral een goede mama zijn. Maar ik wilde ook excelleren op mijn  werk en weer lol hebben tijdens het werk; iets wat me door allerlei omstandigheden een beetje verloren was gegaan. Maar waarom eigenlijk precies?

Arnaud beloofde me geen wonderen maar juist een realiteitscheck.  In plaats van te snelle oplossingen gingen we helemaal terug naar af. Wat gaat het mij nou echt om? Wat zijn mijn drijfveren en waarvan begint mijn hart sneller te kloppen? Telkens als ik dacht “Nou weet ik wel”, ging Arnaud nog een stapje verder om nog beter te filteren wat ik wil en wie ik ben. En telkens vroeg hij mij weer “Maar wat bedoel je er nou precies mee?”. Zo leerde ik afstappen van oppervlakkigheid en echt tot de kern komen. Ik leerde mijn eigen verhaal schrijven en vertellen. Authentiek en overtuigend. Aan het einde had ik mijn verhaal maar hoe ik dit nou vorm moest geven, wist ik niet. Arnaud gaf me een hand en wenste me succes ermee. “De rest komt vanzelf wel, wacht maar af.”

2 weken later kwam ik per toeval een vacature tegen die net zo tegenstrijdig was als mijn eigen profiel. Alles wat in mijn verhaal naar boven kwam, stond in deze (vrij ongebruikelijke) vacature. En toen wist ik wat me te doen stond en ging alles heel snel. Ik stuurde een net zo ongebruikelijke sollicitatie die wel helemaal “ik” was.

Nog geen week later had ik een nieuwe baan. Met mijn voormalige werkgever ben ik op een fijne manier uit elkaar gegaan. Ondanks dat hij het erg jammer vond dat ik vertrok, was hij ook blij voor me dat ik iets had gevonden wat zo perfect bij mij als mens past. Waarschijnlijk zullen we ook in de toekomst nog zo nu en dan bij projecten samenwerken, maar nu eerst even de focus op mijn nieuwe avontuur.

Arnaud heeft mij weer perspectieven laten zien waar ik ze zelf niet meer zag. Hij gaf me weer een horizon waar ik hem zelf tijdelijk moeilijk kon vinden. Als perfectionist was ik ervan overtuigd dat ik het zelf wel allemaal wist en kon maar door continue te spiegelen en soms vrij confronterende vragen te stellen, heeft Arnaud me telkens weer weten te verrassen en mij weer een stap vooruit geduwd als ik even stil bleef staan.

Ik ben hem erg dankbaar voor de begeleiding hierin en start enthousiast aan mijn nieuwe avontuur.

Zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere kop koffie (of thee) met Arnaud Hol via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor meer inspiratie

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Carrièreswitch: je eigen bedrijf starten tijdens de coronacrisis?

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel mensen doen het, zélfs of misschien wel juist door corona. Maar is je droom achternagaan wel reëel in deze onzekere tijden? Jan-Willem Hoogakker (51) vindt van wel. Hij zegde zijn carrière op bij de politie om voor zichzelf te beginnen. Jan-Willem: “Het…’

Lees meer >

Carrièreswitch: van de snelle retailwereld terug naar de schoolbanken

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel twintigers en dertigers (de Millennials) doen het. Maar hoe ontdek je nu welke baan er bij je past? Het begint met de vraag waarom je eigenlijk werkt. En dat heeft vaak niets te maken met geld of status. Voor Kelly Smits (34)…’

Lees meer >

De coronacrisis: een boost voor je zelfvertrouwen?

opdrachten loopbaancoaching ‘Sinds afgelopen winter beheerst het coronavirus de wereld en allemaal worden we er in meer of mindere mate door geraakt. Toch zorgt de pandemie niet alleen voor verdriet, angst en onzekerheid. Elke bedreiging biedt tenslotte ook kansen. Zo worstelde Max (27) met zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Juist door corona kwam…’

Lees meer >