Maaike de Bie (30)

Voorafgaand aan het traject zat ik met veel vragen en twijfel. Ik wist vooral wat ik niet meer wilde, maar had geen idee wat dan wél. Ik stoeide met gedachten die niet verder kwamen dan hetzelfde kringetje en zag een hoop beren op de weg. Achteraf gezien had ik wel degelijk ideeën, wist ik veel meer dan dat ik dacht. Het was alleen nodig om deze weggestopte ideeën op te laten borrelen. Alleen had ik dat niet gekund.

Arnaud heeft mij geholpen weer dichter bij mezelf te komen. Gevoelens weer mee te laten spelen in het maken van keuzes. De door Arnaud bestempelde ‘papegaaien’, zoals uitspraken van anderen, of dat wat je denkt dat hoort, eens de mond te snoeren of tegen te spreken. Hij daagt je met zijn dosis gezond optimisme uit om stil te staan bij wat je daadwerkelijk belangrijk vindt. Ik ben er weer in gaan geloven dat er genoeg mogelijkheden zijn, dat het stap voor stap lukt je wensen op werkgebied vorm te geven.

En nee, dat hoeft niet perfect! Een verademing voor mezelf om te leren wat meer los te laten en mijn streven naar perfectie te verminderen. Ik ben gaan inzien dat ik veel meer kan dan ik dacht. Het traject heeft bijgedragen aan het vinden van moed om keuzes te maken die beter passen bij mij als persoon, bij wat ik belangrijk vind.

Inmiddels ben ik bezig met een werkervaringsplek, iets waar ik voorheen fel op tegen was. Daarnaast heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, wat ik eerder nooit durfde. Ik ben er nu heel blij mee dat ik deze stappen heb gemaakt. Het heeft deuren geopend, nieuwe kansen gecreëerd. Hoe dan ook was het heel fijn om eens een grondige apk-check op loopbaangebied te ondergaan!

Zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met Arnaud Hol en een lekkere kop koffie (of thee) via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis inspiratie?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Help! Mag ik alsjeblieft rust?

‘Marleen (32): ‘Weet je wat écht een ding is van onze generatie? En waar ik ook last van heb? We willen alles tegelijk. En wel NU. Een nieuwe baan, een kind. Een goede vriendin en partner zijn. Veel sporten en een paar kilo afvallen. Ik wil tijdens mijn werk alle…’

Lees meer >

Als je maar gelukkig bent! Maar wat is geluk?

‘‘Ga na je VWO iets doen waar je blij van wordt. Als je maar gelukkig bent!’ Ik hoor het mijn moeder nog zeggen. Het moet rond 1989 zijn geweest. Nu, zo’n dertig jaar later, hoor ik mijn gecoachte Lima (28 jaar) hetzelfde zeggen: ‘Ik zoek werk waar ik gelukkig van…’

Lees meer >

Concentreren moeilijk? Lees deze tips!

‘Gecoachte Susanne (31 jaar): ‘Arnaud, ik ben vaak zo moe. Na een dag werken kom ik uitgeblust thuis en heb ik nergens meer zin in. Dan ga ik maar Netflixen. Ik zit in een kantoortuin en vind het lastig om me daar te concentreren. Collega Frank belt op het moment…’

Lees meer >