Maaike de Bie (30)

Voorafgaand aan het traject zat ik met veel vragen en twijfel. Ik wist vooral wat ik niet meer wilde, maar had geen idee wat dan wél. Ik stoeide met gedachten die niet verder kwamen dan hetzelfde kringetje en zag een hoop beren op de weg. Achteraf gezien had ik wel degelijk ideeën, wist ik veel meer dan dat ik dacht. Het was alleen nodig om deze weggestopte ideeën op te laten borrelen. Alleen had ik dat niet gekund.

Arnaud heeft mij geholpen weer dichter bij mezelf te komen. Gevoelens weer mee te laten spelen in het maken van keuzes. De door Arnaud bestempelde ‘papegaaien’, zoals uitspraken van anderen, of dat wat je denkt dat hoort, eens de mond te snoeren of tegen te spreken. Hij daagt je met zijn dosis gezond optimisme uit om stil te staan bij wat je daadwerkelijk belangrijk vindt. Ik ben er weer in gaan geloven dat er genoeg mogelijkheden zijn, dat het stap voor stap lukt je wensen op werkgebied vorm te geven.

En nee, dat hoeft niet perfect! Een verademing voor mezelf om te leren wat meer los te laten en mijn streven naar perfectie te verminderen. Ik ben gaan inzien dat ik veel meer kan dan ik dacht. Het traject heeft bijgedragen aan het vinden van moed om keuzes te maken die beter passen bij mij als persoon, bij wat ik belangrijk vind.

Inmiddels ben ik bezig met een werkervaringsplek, iets waar ik voorheen fel op tegen was. Daarnaast heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, wat ik eerder nooit durfde. Ik ben er nu heel blij mee dat ik deze stappen heb gemaakt. Het heeft deuren geopend, nieuwe kansen gecreëerd. Hoe dan ook was het heel fijn om eens een grondige apk-check op loopbaangebied te ondergaan!

Zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere kop koffie (of thee) met Arnaud Hol via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor meer inspiratie

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Carrièreswitch: je eigen bedrijf starten tijdens de coronacrisis?

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel mensen doen het, zélfs of misschien wel juist door corona. Maar is je droom achternagaan wel reëel in deze onzekere tijden? Jan-Willem Hoogakker (51) vindt van wel. Hij zegde zijn carrière op bij de politie om voor zichzelf te beginnen. Jan-Willem: “Het…’

Lees meer >

Carrièreswitch: van de snelle retailwereld terug naar de schoolbanken

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel twintigers en dertigers (de Millennials) doen het. Maar hoe ontdek je nu welke baan er bij je past? Het begint met de vraag waarom je eigenlijk werkt. En dat heeft vaak niets te maken met geld of status. Voor Kelly Smits (34)…’

Lees meer >

De coronacrisis: een boost voor je zelfvertrouwen?

opdrachten loopbaancoaching ‘Sinds afgelopen winter beheerst het coronavirus de wereld en allemaal worden we er in meer of mindere mate door geraakt. Toch zorgt de pandemie niet alleen voor verdriet, angst en onzekerheid. Elke bedreiging biedt tenslotte ook kansen. Zo worstelde Max (27) met zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Juist door corona kwam…’

Lees meer >