Jacco Schouw (37)

Al enige tijd haalde ik weinig voldoening meer uit mijn werk. Ik had wel een aantal ambities om dit te doorbreken maar die waren vaag en veel meer dan erover nadenken deed ik niet. Nu was het tijd voor actie! Ik was zelfs bereid om mijn huidige werkveld achter me te laten en een compleet nieuwe richting in te slaan. Alleen: ik zou nergens komen zonder een duidelijk doel. Waar wilde ik me op gaan focussen? Om dit helder te krijgen heb ik de hulp van Arnaud gevraagd.

De sessies bij Arnaud gaven me veel inzicht: wat zijn mijn kwaliteiten, wat inspireert me en wat geeft energie? Net zo belangrijk was het om te ontdekken wat mijn angsten zijn en te leren hoe ik hier mee om kan gaan. Zelfs als je met veel plezier gaat doen waar je goed in bent dan kunnen je angsten steeds weer belemmeren je doelen te bereiken.

De kracht van de coaching vind ik dat de inzichten je niet op een presenteerblaadje worden aangereikt. Je gaat zelf je conclusies trekken door met de opdrachten bezig te zijn en daarop te reflecteren; zelfinzicht is natuurlijk een eerste voorwaarde voor de gewenste verandering.

Na het traject heb ik helder wat ik zoek in werk. Ik weet wat ik waardevol vind en in welke richting ik mij wil ontwikkelen. Dit alles geeft mij focus en een stuk rust waardoor ik mij kan richten op de stappen die nodig zijn om mijn doelen te bereiken. Als je net als ik op zoek bent naar inzicht in wat je drijft en waar je naartoe wilt in je werk dan kan ik je coaching bij Talento zeker aanbevelen.

Zin in koffie?

Twijfel je nog of loopbaancoaching iets voor je is? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere kop koffie (of thee) met Arnaud Hol via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Blogs lezen?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Verbindend communiceren in vier stappen

‘We communiceren de hele dag. Hoewel we woorden meestal goed bedoelen, komen ze soms tóch nogal lullig onze mond uit. Waarom doen we dat eigenlijk? En hoe kan het anders? Ik leg je graag uit hoe verbindend communiceren werkt.’

Lees meer >

Sorry zeggen: hoe doe je dat goed?

‘Maud (38 jaar) wil transformeren van micromanager naar ‘people manager’. Als ik haar vraag of ze weleens sorry zegt tegen haar collega’s, valt ze stil. Want hoe doe je dat eigenlijk, sorry zeggen? Ik laat je zien welke sorryfouten op de loer liggen en hoe je het wél goed aanpakt.’

Lees meer >

Sta jij 24/7 aan? Zo leer je loslaten

‘“Mijn hoofd zit vol”, vertelt Anne (29 jaar) me. Ik zie de vermoeidheid in haar ogen. Anne staat altijd ‘aan’. Een gevoel dat jij vast herkent. Vandaag neem ik je daarom mee naar de mentale sportschool. Wat we gaan doen? Trainen met loslaten en sterker worden dan dat kritische stemmetje…’

Lees meer >