Harm van der Hoff (28)

Na ruim een decennia aan werkervaring werd het eens tijd om stil te staan bij mijn plaats in mijn loopbaan. Waar zijn de energiegevers en -nemers, hoe zien anderen je en waar liggen je talenten. Die vragen in mijn hoofd en de aansluitende zoektermen op Google eindigde in het contactverzoek met Talento Loopbaancoaching.

In de eerste kennismaking met Arnaud had ik al te kennen gegeven dat ik in het traject op zoek was naar iemand die oprecht, kritisch en direct terugkoppeling geeft. En dat is ook wat je krijgt. Soms confronterend en ongemakkelijk, maar met een menselijke en positief vervolg.

Arnaud laat je met creatieve opdrachten op afstand naar je manier van denken en handelen kijken. Met zijn expressieve blik en kenmerkende fronsen weet hij zonder een gesproken woord vaak al een betekenisvolle terugkoppeling te geven.

“Angst is de motor van disfunctioneel gedrag” was een quote van Arnaud die wel is blijven hangen. Jezelf objectief analyseren is op zijn tijd erg lastig en ongemakkelijk, maar achteraf heel zinvol gebleken. Gedurende de maanden worden op slimme wijze patronen in je gedrag inzichtelijk gemaakt en het bewustzijn gecreëerd hoe de je de patronen kunt doorbreken dan wel positief kunt inzetten.
Hier houdt het zeker niet op. Een noodzakelijke opschoning van de harde schijf en herschikking van de processen is de start van een nieuw decennia.

Zin in koffie?

Twijfel je nog of loopbaancoaching iets voor je is? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere kop koffie (of thee) met Arnaud Hol via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Blogs lezen?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Verbindend communiceren in vier stappen

‘We communiceren de hele dag. Hoewel we woorden meestal goed bedoelen, komen ze soms tóch nogal lullig onze mond uit. Waarom doen we dat eigenlijk? En hoe kan het anders? Ik leg je graag uit hoe verbindend communiceren werkt.’

Lees meer >

Sorry zeggen: hoe doe je dat goed?

‘Maud (38 jaar) wil transformeren van micromanager naar ‘people manager’. Als ik haar vraag of ze weleens sorry zegt tegen haar collega’s, valt ze stil. Want hoe doe je dat eigenlijk, sorry zeggen? Ik laat je zien welke sorryfouten op de loer liggen en hoe je het wél goed aanpakt.’

Lees meer >

Sta jij 24/7 aan? Zo leer je loslaten

‘“Mijn hoofd zit vol”, vertelt Anne (29 jaar) me. Ik zie de vermoeidheid in haar ogen. Anne staat altijd ‘aan’. Een gevoel dat jij vast herkent. Vandaag neem ik je daarom mee naar de mentale sportschool. Wat we gaan doen? Trainen met loslaten en sterker worden dan dat kritische stemmetje…’

Lees meer >