Eva Bergsma (25)

De stap om te beginnen met een coachingstraject vond ik best een flinke. Ik doe graag alles zelf, hulp vragen zit niet zo in mijn systeem. Maar ik merkte heel goed dat het tijd was voor een stap. Ik zat vast met mezelf en wilde vooruit. Maar waarheen?

Ik had geen idee. Ik werkte (en nog steeds trouwens) parttime als leerkracht in een kleuterklas. Mijn dagen waren oke, ik vond het niet altijd vervelend, maar ik wist wel heel zeker dat ik dat niet voor altijd wilde blijven doen. Er moest meer zijn. Maar in mijn eentje lukte het me niet om uit die gedachtes te komen en actie te ondernemen. Ik had iemand nodig die met me meedacht.

Eenmaal in het traject merkte ik dat Arnoud mij echt niet ging vertellen welke baan ik dan wel moest gaan doen. Nee, zo simpel is het niet, gelukkig niet. Maar met de gesprekken die we voerden, de opdrachten die ik gedaan en weer besproken heb, heb ik mezelf zo veel beter leren kennen. Ik heb geleerd wat ik belangrijk vind in werk (maar ook daarbuiten) en wat me energie geeft. Welke gedachtes mij tegenhouden om echt stappen te zetten en hoe ik daarmee om kan gaan. Door zo veel bezig te zijn met mijn eigen kwaliteiten en waarden, kwam ik dichter bij wat ik zelf wil.

Veel dingen kan ik terugleiden naar vroeger. Als kind maakte ik al kleertjes voor mijn barbies, toen al maakte ik dingen (vooral tekeningen) die ik verkocht aan mijn familie. Nu nog word ik blij van dingen creëren en komt dat terug in zowel naaien als bakken. Dat voor iemand anders doen, mensen blij maken, geeft mij voldoening. Nu heb ik mijn eigen dromen helder. Ik weet waar ik blij van word, ik weet waar ik heen wil. Met een praktische tool om m’n dromen om te zetten naar doelen met kleine actiepuntjes, kan ik nu zelf aan de slag. Mijn naaiatelier is in de maak en ook op bakgebied zit ik vol ideeën en plannen. Ik heb er zin in!

Zin in koffie?

Twijfel je nog of loopbaancoaching iets voor je is? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere kop koffie (of thee) met Arnaud Hol via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Blogs lezen?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Verbindend communiceren in vier stappen

‘We communiceren de hele dag. Hoewel we woorden meestal goed bedoelen, komen ze soms tóch nogal lullig onze mond uit. Waarom doen we dat eigenlijk? En hoe kan het anders? Ik leg je graag uit hoe verbindend communiceren werkt.’

Lees meer >

Sorry zeggen: hoe doe je dat goed?

‘Maud (38 jaar) wil transformeren van micromanager naar ‘people manager’. Als ik haar vraag of ze weleens sorry zegt tegen haar collega’s, valt ze stil. Want hoe doe je dat eigenlijk, sorry zeggen? Ik laat je zien welke sorryfouten op de loer liggen en hoe je het wél goed aanpakt.’

Lees meer >

Sta jij 24/7 aan? Zo leer je loslaten

‘“Mijn hoofd zit vol”, vertelt Anne (29 jaar) me. Ik zie de vermoeidheid in haar ogen. Anne staat altijd ‘aan’. Een gevoel dat jij vast herkent. Vandaag neem ik je daarom mee naar de mentale sportschool. Wat we gaan doen? Trainen met loslaten en sterker worden dan dat kritische stemmetje…’

Lees meer >