Eva Bergsma (25)

De stap om te beginnen met een coachingstraject vond ik best een flinke. Ik doe graag alles zelf, hulp vragen zit niet zo in mijn systeem. Maar ik merkte heel goed dat het tijd was voor een stap. Ik zat vast met mezelf en wilde vooruit. Maar waarheen?

Ik had geen idee. Ik werkte (en nog steeds trouwens) parttime als leerkracht in een kleuterklas. Mijn dagen waren oke, ik vond het niet altijd vervelend, maar ik wist wel heel zeker dat ik dat niet voor altijd wilde blijven doen. Er moest meer zijn. Maar in mijn eentje lukte het me niet om uit die gedachtes te komen en actie te ondernemen. Ik had iemand nodig die met me meedacht.

Eenmaal in het traject merkte ik dat Arnoud mij echt niet ging vertellen welke baan ik dan wel moest gaan doen. Nee, zo simpel is het niet, gelukkig niet. Maar met de gesprekken die we voerden, de opdrachten die ik gedaan en weer besproken heb, heb ik mezelf zo veel beter leren kennen. Ik heb geleerd wat ik belangrijk vind in werk (maar ook daarbuiten) en wat me energie geeft. Welke gedachtes mij tegenhouden om echt stappen te zetten en hoe ik daarmee om kan gaan. Door zo veel bezig te zijn met mijn eigen kwaliteiten en waarden, kwam ik dichter bij wat ik zelf wil.

Veel dingen kan ik terugleiden naar vroeger. Als kind maakte ik al kleertjes voor mijn barbies, toen al maakte ik dingen (vooral tekeningen) die ik verkocht aan mijn familie. Nu nog word ik blij van dingen creëren en komt dat terug in zowel naaien als bakken. Dat voor iemand anders doen, mensen blij maken, geeft mij voldoening. Nu heb ik mijn eigen dromen helder. Ik weet waar ik blij van word, ik weet waar ik heen wil. Met een praktische tool om m’n dromen om te zetten naar doelen met kleine actiepuntjes, kan ik nu zelf aan de slag. Mijn naaiatelier is in de maak en ook op bakgebied zit ik vol ideeën en plannen. Ik heb er zin in!

Zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere kop koffie (of thee) met Arnaud Hol via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Blogs lezen?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Carrièreswitch: je eigen bedrijf starten tijdens de coronacrisis?

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel mensen doen het, zélfs of misschien wel juist door corona. Maar is je droom achternagaan wel reëel in deze onzekere tijden? Jan-Willem Hoogakker (51) vindt van wel. Hij zegde zijn carrière op bij de politie om voor zichzelf te beginnen. Jan-Willem: “Het…’

Lees meer >

Carrièreswitch: van de snelle retailwereld terug naar de schoolbanken

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel twintigers en dertigers (de Millennials) doen het. Maar hoe ontdek je nu welke baan er bij je past? Het begint met de vraag waarom je eigenlijk werkt. En dat heeft vaak niets te maken met geld of status. Voor Kelly Smits (34)…’

Lees meer >

De coronacrisis: een boost voor je zelfvertrouwen?

opdrachten loopbaancoaching ‘Sinds afgelopen winter beheerst het coronavirus de wereld en allemaal worden we er in meer of mindere mate door geraakt. Toch zorgt de pandemie niet alleen voor verdriet, angst en onzekerheid. Elke bedreiging biedt tenslotte ook kansen. Zo worstelde Max (27) met zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Juist door corona kwam…’

Lees meer >