Danique Veeneman (29)

Na mijn studie begon ik mijn werkende leven met heel veel ambitie en energie: ik had heel veel zin om aan de slag te gaan en wilde er alles uit halen. En niet alleen uit mijn carrière: mijn privé agenda was ook altijd tot de nok toe gevuld met afspraken met vrienden, familie, feestjes en sporten. Na enkele jaren het werkende leven te hebben ‘ervaren’, verloor ik de energie. Ik kon me minder goed focussen op mijn werk, en ik voelde me onrustig door de hele waslijst aan taken en afspraken die ik wilde afvinken. Vrienden gaven wel eens aan dat ik ook aan mezelf moest denken, maar ik had toch niets te klagen? Ik was toch jong en dit hoorde er toch allemaal bij? Ik bleef maar ‘ja’ zeggen tegen werk en privé afspraken, kreeg vaker hoofdpijn en had vakanties echt nodig om op te laden.

In een gesprek met mijn baas kwamen we op het onderwerp coaching. Ik was nogal sceptisch en dacht: doe ik het dan niet goed? En dat zweverige gedoe is toch niets voor mij? Toch gaf ik het een kans en kwam ik een kop koffie drinken bij Arnaud en spraken we over wat mij bezig hield. Arnaud zei lachend ‘goh, lekker perfectionistisch hè!’. Een perfectionist? Ik was toch niet zo’n type die alleen maar komma’s zat te corrigeren en kopjes in de kast precies op een rijtje zette?

Toch heb ik in de samenwerking met Arnaud gezien dat ik wel degelijk een perfectionist ben, waar zich dat in uit en welke strenge spelregels ik voor mezelf opstel. Arnaud stelde me vragen waar ik dacht direct antwoord op te hebben (‘Wat is voor jou belangrijk in het leven? Wat inspireert je?’), maar wat niet zo bleek. Ik deed dit echt voor mezelf, en kwam erachter dat het oké is om nee te zeggen, en voor jezelf te kiezen.

Ik kijk terug op fijne open gesprekken met Arnaud, die mij veel inzicht hebben gegeven en handvatten om het anders aan te pakken. Totaal niet zweverig, maar lekker concreet en praktisch – gewoon doen!

Zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere kop koffie (of thee) met Arnaud Hol via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor meer inspiratie

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Carrièreswitch: je eigen bedrijf starten tijdens de coronacrisis?

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel mensen doen het, zélfs of misschien wel juist door corona. Maar is je droom achternagaan wel reëel in deze onzekere tijden? Jan-Willem Hoogakker (51) vindt van wel. Hij zegde zijn carrière op bij de politie om voor zichzelf te beginnen. Jan-Willem: “Het…’

Lees meer >

Carrièreswitch: van de snelle retailwereld terug naar de schoolbanken

‘Een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel twintigers en dertigers (de Millennials) doen het. Maar hoe ontdek je nu welke baan er bij je past? Het begint met de vraag waarom je eigenlijk werkt. En dat heeft vaak niets te maken met geld of status. Voor Kelly Smits (34)…’

Lees meer >

De coronacrisis: een boost voor je zelfvertrouwen?

opdrachten loopbaancoaching ‘Sinds afgelopen winter beheerst het coronavirus de wereld en allemaal worden we er in meer of mindere mate door geraakt. Toch zorgt de pandemie niet alleen voor verdriet, angst en onzekerheid. Elke bedreiging biedt tenslotte ook kansen. Zo worstelde Max (27) met zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Juist door corona kwam…’

Lees meer >