Danique Veeneman (29)

Na mijn studie begon ik mijn werkende leven met heel veel ambitie en energie: ik had heel veel zin om aan de slag te gaan en wilde er alles uit halen. En niet alleen uit mijn carrière: mijn privé agenda was ook altijd tot de nok toe gevuld met afspraken met vrienden, familie, feestjes en sporten. Na enkele jaren het werkende leven te hebben ‘ervaren’, verloor ik de energie. Ik kon me minder goed focussen op mijn werk, en ik voelde me onrustig door de hele waslijst aan taken en afspraken die ik wilde afvinken. Vrienden gaven wel eens aan dat ik ook aan mezelf moest denken, maar ik had toch niets te klagen? Ik was toch jong en dit hoorde er toch allemaal bij? Ik bleef maar ‘ja’ zeggen tegen werk en privé afspraken, kreeg vaker hoofdpijn en had vakanties echt nodig om op te laden.

In een gesprek met mijn baas kwamen we op het onderwerp coaching. Ik was nogal sceptisch en dacht: doe ik het dan niet goed? En dat zweverige gedoe is toch niets voor mij? Toch gaf ik het een kans en kwam ik een kop koffie drinken bij Arnaud en spraken we over wat mij bezig hield. Arnaud zei lachend ‘goh, lekker perfectionistisch hè!’. Een perfectionist? Ik was toch niet zo’n type die alleen maar komma’s zat te corrigeren en kopjes in de kast precies op een rijtje zette?

Toch heb ik in de samenwerking met Arnaud gezien dat ik wel degelijk een perfectionist ben, waar zich dat in uit en welke strenge spelregels ik voor mezelf opstel. Arnaud stelde me vragen waar ik dacht direct antwoord op te hebben (‘Wat is voor jou belangrijk in het leven? Wat inspireert je?’), maar wat niet zo bleek. Ik deed dit echt voor mezelf, en kwam erachter dat het oké is om nee te zeggen, en voor jezelf te kiezen.

Ik kijk terug op fijne open gesprekken met Arnaud, die mij veel inzicht hebben gegeven en handvatten om het anders aan te pakken. Totaal niet zweverig, maar lekker concreet en praktisch – gewoon doen!

Zin in koffie?

Vanwege de maatregelingen kan ik je nu helaas geen koffie (of thee) aanbieden op kantoor. Maar we kunnen wel heel goed via Skype kennismaken (en koffie drinken).

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met Arnaud Hol via 06 - 30 39 84 73 of vul je gegevens in. Ik bel je binnen 24 uur terug.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis inspiratie?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Carrièreswitch: van inkoop manager naar docent marketing

carrièreswitch ‘Na een coachingstraject een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Steeds meer mensen doen het. Met name twintigers en dertigers (de Millennials) gooien steeds vaker het roer om. Zo ook Bart Hasselbach (41). Hij verruilde het bedrijfsleven voor het onderwijs. Nu draagt hij als docent zijn kennis over. ’

Lees meer >

Carrièreswitch: van docent naar zelfstandig Italië reisadviseur

‘Lees het bijzondere verhaal van de carrièreswitch Robin Robin Prijs-van den Hoek (33). Na een burn-out besloot Robin haar hart te volgen. Ze zegde haar baan op als docent en begon een bedrijf in op maat gemaakte reizen naar Italië.’

Lees meer >

Carrièreswitch: van psycholoog naar travel agent in IJsland

carriereswitch ‘Lees het bijzondere verhaal van de carrièreswitch van Dorine van Belzen (34). Ze zegde haar baan op als psycholoog en emigreerde naar IJsland om haar droom te verwezenlijken.’

Lees meer >