Stress en/of burn-out symptomen

Ervaring Rosa met stress en/of burn-out

Rosa Surachno, ook een Millennial, heeft een inspirerend boek over stress en/of burn-out symptomen geschreven.

Hoe komt het dat juist de 20-ers en 30-ers lijken te bezwijken aan de hoge verwachtingen, keuzestress en faalangst? En welke rol speelt Instagram hierbij? Is Instagram de norm van je levensgeluk? Het is uiteraard wenselijk en belangrijk dat jij de signalen van stress en/of burn-out klachten in een vroegtijdig stadium oppikt.

Stress is in de basis heel gezond. Stress is niets anders dan spanning of druk. Het helpt je alert en scherp te zijn, snel actie te ondernemen en/of keuzes te maken.

Echter, in onze prestatiemaatschappij ervaren we soms de neiging om 24/7 aan te moeten staan. We creëren zo ‘ongezonde’ stress voor onszelf. We vragen veel meer energie van ons lichaam, dan hij kan produceren. Op een gegeven moment kan hij gewoonweg niet meer. Je lichaam geeft het op.

Wat zijn de symptomen van stress en/of een burn-out?

Gelukkig kun je dit wel aan zien komen. Want het lichaam geeft voldoende signalen af dat het niet goed gaat. Herken jij deze signalen?

  • Ben je (over)vermoeid?
  • Betrap jij jezelf dat je vergeetachtig bent?
  • Voel jij je uitgeblust, overspannen, snel geprikkeld?
  • Ervaar je zelden rust, je moet iets doen?
  • Pieker je veel?
  • Ben je vaak ziek?
  • En/of slaap je slecht?

Wacht dan niet langer en onderneem actie. Negeer je spanningsklachten te lang, dan kan je terecht komen in een burn-out: je bent opgebrand.

Stress verminderen met loopbaancoaching?

Veel Millennials hebben (helaas) bovengemiddeld last van stress en/of burn-out symptomen. Het goede nieuws is dat er veel aan gedaan kan worden en dat je op korte termijn veel beter in je vel kan zitten.  Wat kan je doen om stress te verminderen? Alvast drie tips!

Tip 1: Neem je slaap serieus. Laad zelf ook op. Denk aan minimaal 7 a 8 uur per nacht. Slapen is de start van je dag, niet het sluitstuk.

Tip 2: Bekrachtig wat je leuk vindt. Leef je leven conform wat jij belangrijk en/of waardevol vindt. Het toffe is: je kunt het gelijk toepassen!

Tip 3: Schrijf je gelukkig. Wat helpt om geluk te vangen en daadwerkelijk te voelen, is het bijhouden van een Goed Gevoel Dagboek. Je staat bewuster stil bij datgene wat je energie geeft, gelukkig maakt en/of rust geeft.

Hiernaast zijn er nog veel meer handvatten te geven om het patroon van ongezonde stress te doorbreken. In mijn nieuwste blog  ‘Help! Mag ik alsjeblieft rust?‘ geef ik nog meer tips.

Lees hier de ervaringen van mijn werkwijze volgens andere Millennials. Ook zij hebben meer rust gevonden in deze 24/07 prestatiemaatschappij. 

Zin in koffie?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met Arnaud Hol en een lekkere kop koffie (of thee) via 06 – 30 39 84 73 of laat jouw gegevens hieronder achter. Ik bel je binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"Met een twinkeling in je ogen de werkdag in!"

Meer over Arnaud

Gratis inspiratie?

Schrijf je dan hier in voor mijn blogs over zelfvertrouwen, loslaten, dromen waarmaken, keuzes maken en meer!

Carrièreswitch: van juf in het basisonderwijs naar bibliotheekadviseur

‘Na een coachingstraject een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel twintigers en dertigers (de Millennials) gooien steeds vaker het roer om. Dat brengt niet alleen een nieuwe job maar vooral ook persoonlijke inzichten met zich mee. Na haar coachingstraject stopte Floor Pullen (34) met lesgeven en koos ze voor…’

Lees meer >

Carrièreswitch: van de logistiek naar zzp’er in de zorg

‘Na een coachingstraject een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Verrassend veel twintigers en dertigers (de Millennials) gooien steeds vaker het roer om. Dat brengt niet alleen ander werk maar ook nieuwe inzichten met zich mee. Dian Wellen (30) verruilde haar baan in de logistiek voor het ondernemerschap. Loopbaancoaching leerde haar…’

Lees meer >

Carrièreswitch: van inkoop manager naar docent marketing

carrièreswitch ‘Na een coachingstraject een drastische loopbaankeuze of carrièreswitch maken. Steeds meer mensen doen het. Met name twintigers en dertigers (de Millennials) gooien steeds vaker het roer om. Zo ook Bart Hasselbach (41). Hij verruilde het bedrijfsleven voor het onderwijs. Nu draagt hij als docent zijn kennis over. ’

Lees meer >